Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlkvist nära comeback: ”Möjligt nästa seriematch”

Lisa Dahlkvist närmar sig comeback i Kif Örebro. Men hon missar morgondagens match mot Vittsjö.

Annons

Strax före lunchtid på fredagen gjorde Kif Örebro sista träningspasset inför lördagens bortamatch mot Vittsjö i damallsvenskans andra omgång.

Knäskadade Hanna Folkesson, som missar hela säsongen, går och väntar på operation medan Lisa Dahlkvist körde löpövningar längs sidlinjen under överseende av assisterande tränaren Johan Svensson.

Dahlkvist är nära comeback efter sin höftskada, men inte redo för lördagens match eller onsdagens cupmöte med Piteå hemma på Behrn arena.

– Lisa är bättre, men inte spelbar. Det är svårt att säga när hon är tillbaka, det kan vara möjligt att hon kör redan nästa seriematch (borta mot Piteå nästa söndag). Hon klarar löpträning bra nu, men det är svårt att säga hur hon reagerar när hon kommer in i fotbollsträning nästa vecka. Vi får avvakta och se, säger tränaren Rickard Nilsson.

I Lisas frånvaro matchar Kif exakt samma startelva som i premiären, 4–1-förlusten mot guldfavoriten och regerande mästaren FC Rosengård i lördags.

– Vi försöker se nyktert på den matchen och inse att det stod 1–1 i nästan 70 minuter. Att det sedan blev 4–1 har vi tittat på; det fanns några saker vi kunde ha gjort bättre både i försvars- och anfallsspel, analyserar Nilsson.

– Vi tappade lite i andra halvlek, slog för dåliga passningar och fick omställningar emot oss. Blev lite oorganiserade och var lite långsamma tillbaka till våra utgångspositioner som helhet som lag. Det gjorde att vi blev isärdragna.

Vittsjö vann sin premiär borta mot Piteå med 1–0 efter mål av Kirsty Yallop, en av tre spelare som Nilsson varnar för i det skånska laget.

– Kirsty är en bra passningsspelare som slår långa, bra passningar och ligger bakom mycket av deras djupledshot. Dessutom har de Jane Ross och Antonia Göransson som är riktigt bra, ja ganska bra individuella spelare på många positioner, säger Nilsson.

Kif har inte vunnit i Vittsjö sedan 2012.

– Det är en av de tuffare bortamatcherna i allsvenskan, även om det är många lag som är tuffa, säger Nilsson.

Kifs startelva: Carola Söberg–Susanna Lehtinen, Marina Pettersson-Engström, Sara Nordin, Jennie Wecksell–Julias Spetsmark, Michelle de Jongh, Elin Magnusson, Ogonna Chukwudi–Sanna Talonen, Sarah Michael.

Avbytare: Hanne Gråhns, Linda Hallin, Maria Synnerdahl, Wilma Fransilla, Mimmi Paulsson-Febo (mv-res).

Läs mer inför Vittsjö–Kif Örebro i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons