Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De Jongh och Hallin med på svenska supervändningen

Sverige EM-klart efter att ha vänt underläge mot Italien – med två Kif-spelare i laget.

Annons

Förutsättningarna var enkla när Sveriges F19-landslag under torsdagseftermiddagen mötte Italiens dito i serbiska Pecinci. Seger krävdes för att säkra förstaplatsen i EM-kvalgruppen och därmed en direktplats till sommarens slutspel i Israel.

Därför såg det mörkt ut när Valentina Bergamaschi gav italienskorna ledningen i första halvlek. Men Sverige, med Kif Örebros Michelle De Jongh från start på mittfältet, reste sig i andra halvlek. I matchens 57:e minut byttes dessutom en annan Kif-spelare, Linda Hallin, in. Då kom vändningen. Sverige kvitterade till 1-1 genom Linköpingspelaren Stina Blackstenius i matchminut 65 och med bara en minut kvar av ordinarie speltid kom också segermålet som säkrade EM-platsen. Denna gång var det inbytte Qbik-spelaren Emelie Andersson som höll sig framme och nickade 2-1.

På söndag, klockan 14.45, är det premiär i damallsvenskan för Kif Örebro när mästarna Rosengård gästar Behrn arena. Efter Hanna Folkessons otäcka knäskada i landskampen mot Danmark på onsdagen kan Michelle De Jongh få chansen från start på mittfältet.

- Det känns verkligen jättehärligt. Det här blir något nytt för mig som inte har varit med om något slutspel tidigare. Det känns jättestort att vi har gått vidare, säger Michelle De Jongh som har spelat samtliga minuter i Sveriges tre EM-kvalmatcher mot Serbien, Österrike och Italien.

Mer läsning

Annons