Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De Jonghs tunga besked till Pia

Förlust för Kif - men 17-åriga Michelle De Jongh gjorde succé.Sen skickade hon en passning till förbundskaptenen Pia Sundhage. 

Annons

Hon drog av korsbandet. Förödande för vilken ung talang som helst.

Gjorde åtta inhopp för Kif förra året. Men hade ändå en trasslig säsong.

- Förra året kom jag ju tillbaka från skadan i korsbandet. Då blev det lite halvt om halvt, så. Men det här året har jag haft en väldigt bra försäsong. Jag har spelat många matcher under fösäsongen, och det har gått väldigt bra, säger Michelle de Jongh.

Hon kastades in direkt i hetluften. På innermittfältet. Mot regerande mästarna Rosengård. Mot världsstjärnor som Ramona Bachmann och Therese Sjögran. För att inte nämna Marta och Anja Mittag. I sin debut från start. Tufft. Men. Hon gjorde succé.

Styrde och ställde. Rev och slet - med snabba fötter och distinkta passningar.

- Jag kom in med mycket energi. Är väldigt lycklig över att jag fick starta. Det var ju ändå min första match från start med Kif i allsvenskan. Det ger ju mycket glädje bara det. Man lever på det, kör hårt och försöker göra sitt bästa bara. Det gick över förväntan.

Kif chockade mästarna och tog ledningen i matchen. Men tappade det mesta efter paus. Förlorade med 4-1. Men i en tunn andra halvlek var Michelle de Jongh den stora ljusglimten.

17-åringen hade fullt upp med såväl tv som radio och tidningar efter matchen. Och utnyttjade medialäget till att skicka en passning till den svenska Förbundskaptenen Pia Sundhage som föga förvånande spanade in ett tidigt tippat toppmöte.

Pia Sundhage satt på läktaren. Vad hoppas du att hon såg?

- Jag hoppas väl att alla såg vilken bra fotbollspelare jag har blivit nu i Kif. Och vilket stort kliv jag tagit från att jag fick åtta inhopp förra säsongen till att nu starta. Det är bara att hoppas att alla ser vilken potential jag har och vilken utveckling jag haft, säger de Jongh.

Mer läsning

Annons