Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eke redo för comeback i cupen

Helén Eke gjorde succé för Kif Örebro i våras men har gått skadad de senaste månaderna. Nu är hon äntligen redo för comeback och finns med på bänken mot Smedby i cupen.

Annons
Helén Eke kramar om lagkompisarna.

Hon värvades från Tyresö inför säsongen och gjorde snabbt succé i sin nya offensiva roll. Helén Eke gjorde fyra mål under våren men så kom skadan som förändrade allt.

I maj månad fick hon en armbåge i magen vilket resulterade i en bristning i diafragman. Hon spelade ytterligare två matcher från start innan uppehållet men skadan skulle bara bli värre.

Efter en sommar kantad av smärta, läkarundersökningar och rehabträning är hon nu äntligen tillbaka. När Kif Örebro möter Smedby i den tredje omgången av svenska cupen på bortaplan finns hon med på bänken igen.

– Hon är med för att kunna göra ett inhopp i alla fall. Men jag räknar med att det kommer dröja ytterligare ett par veckor innan hon kan spela från start i allsvenskan, säger tränaren Rickard Nilsson.

Mot Smedeby kommer däremot Sarha Michael och Irena Martinkova att vilas helt. Elin Magnusson startar på bänken när talanger som Adelisa Grabus, Lejla Basic och Ellen Karlsson från chansen från start.

– Det blir ett bra test för dem. Vi möter ett fysikst lag och måste ge hundraprocent för att vinna, säger Rickard Nilsson. Kif Örebro vann svenska cupen så sent som 2010 efter finalseger mot Djurgården.

Mer läsning

Annons