Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin fick 45 minuter: ”Ville spela mer”

Det var en nöjd Elin Magnusson som gjorde sin första match från start efter skadeuppehållet.– Ett kvitto på att tiden som det tagit att komma tillbaka och att rehaben varit effektiv och bra, säger Magnusson.

Annons

Den 19 december opererade Elin Magnusson foten. Efter det har hon kört rehab. Först för två veckor sedan gick den 32-årige lagkaptenen för fullt i fotbollsträning igen. Men någon ringrost syntes knappt i går när hon gjorde comeback när Kif genrepade hemma mot AIK inför seriepremiären. Det blev seger med 2–1 efter mål av Ogonna Chukwudi.

– Foten kändes bra. Skönt att jag inte behöver lägga någon fokus på det. Ett kvitto på att tiden som det tagit att komma tillbaka och rehaben varit effektiv och bra. Sen var det okej på planen. Jag har inte spelat elva mot elva sedan slutet på förra året och det är ju ett tag sedan.

Med undantag för de tio minuter du gjorde i cupen mot Kvarnsveden i lördags?– Ja, jo men då kom jag in som yttermittfältare. Det här var första gången på vänsterbacken. Det kändes okej taktiskt och konditionsmässigt.

Hur mycket har du kunnat ta ut dig rent konditionsmässigt?

– Väldigt, väldigt lite faktiskt. I och med att foten varit så känslig för belastning har till och med cykling varit lite känsligt. Vi har lagt fokus på styrka i vaden och musklerna kring fotleden. Sedan lite korta rörelseändringar i löpningen. Jag har dock kört några intensiva cykelpass på slutet, men vi har hoppats på att jag på något sätt ska vara lättränad rent konditionsmässigt och det kändes okej i dag.

I halvtid byttes hon ut, helt enligt planen.

Hur kändes det rent fotbollsmässigt?

– Det var egentligen max 45 minuter jag skulle spela. Men hade jag fått bestämma hade jag spelat mer. Fast det kanske är tur att jag inte alltid bestämmer över mig själv, säger Magnusson.– Det kändes bra tycker jag. Vi gjorde en bra första halvlek, en bra laginsats. Det kändes tryggt och stabilt och vi kunde variera spelet. Riktigt kul att få spela igen och roligt att det känns så bra i laget?

Det är lätt att komma in i det?– Ja, jag tycker vi byggt upp en trygghet under försäsongen och det känns som vi blir bättre och bättre. När vi vann senast mot Kvarnsveden tycker jag vi var bra med i duellspelet. I dag är vi bra igen i duellerna, samtidigt som vi får stora ytor och gör det bra på så vis. Vi har ett varierat spel och håller bollen när vi kan. Skönt att vi kan vinna på olika sätt, säger Magnusson och fortsätter:

– Vi är ett ganska nytt lag i år jämfört med förra året och jag tycker vi jobbat bra tillsammans. Det här var min första match och det kändes lätt att komma in även i det här laget.

Skadeuppehållet kanske var en sorts erfarenhet för dig?– Nja, alltså. Den erfarenheten hade jag kunnat vara utan (skratt). Men jag hoppas det gett något. Jag har ju tittat på mycket fotboll nu, har sett alla träningar under försäsongen och har samtidigt varit med och lyssnat på vad vi får för instruktioner. Hoppas det kan bidra till mitt spel också, har ju inte sett oss förut på det sättet.

Kif andra mål gjordes av Sarah Michael. 

Mer läsning

Annons