Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin ryggar inte för ny titel

Flest framspelningar av alla, näst flest mål. Förra säsongen dominerade Elin Magnusson – trots att hon besvärades av elaka ryggproblem.
– Det var skitjobbigt. Men nu känns allt mycket bättre, säger Kifs lagkapten inför dagens supercupfinal i och mot Malmö.

Annons
Elin Magnusson blev Kifs enda målskytt i kryss-matchen mot Piteå på onsdagen.

Hon har varit i Kif sedan 1999. När klubben tog sin första historiska titel i och med segern i Svenska cupen förra säsongen var Elin Magnusson, 29, framträdande på många vis.

Som lagkapten och bästa poängspelare i Kif i allsvenskan. Hon var det trots att kroppen inte ville samarbeta.

– Jag känner mig mycket piggare nu än under förra säsongen. Då hade jag problem med ryggen och en baksida. Allt var skitjobbigt. Nu har jag ändrat på styrketräningen, blivit starkare i bålen och även lagt om hur jag rehabar. Det har gett resultat.

”Hur kul som helst”

Ännu snabbare resultat hoppas Magnusson få när Kif Örebro i eftermiddag spelar lagets näst största match i historien. Då som cupmästare mot svenska mästarna Malmö på Malmö IP.

– Det ska bli hur kul som helst! Nu får vi en match som plötsligt gäller någonting och som ligger bra i tiden när vi ska varva upp för allsvenska starten. Att vi får chansen att spela den här matchen är bara en påminnelse om att vi gjort något bra. Det är klart att vi ska gå för att vinna den här matchen.

Hur ser du tillbaka på cupsegern?– Så här efteråt blev det ett större uppsving än vad jag kunde ana. Både medialt och bland folk i Örebro som verkar ha intresserat sig mer för laget, så det är väldigt positivt för oss. Dessutom märker man att vi har fått en större respekt med oss.

Är det här den bästa trupp som Kif någonsin har haft?– Jag är så sjukt optimistisk av mig att jag säkert även förra året sa att vi skulle bli livsfarliga (skratt). Men i år ser jag inte att vi saknar någonting. Jag har svårt att se att det inte skulle klaffa. Vi har en helt annan bredd, är inte lika känsliga för skador och har fått in Sarah Michael som gjort mål i stort sett varje match och visat upp hennes spetskompetens, säger Elin Magnusson .

Matchguide

Vad: Ldb FC Malmö–Kif Örebro.

Var: Malmö IP.

När: I eftermiddag, 15.00.

Följ matchen: Via rapporter på na.se.

Skadeläget i Kif Örebro:

Emelie Ölander (foten), Sanna Talonen (foten), Olina Vidarsdottir (bröstsmärtor), Sara Fröjdfeldt (knäet). NA tippar: 2–1 till Kif Örebro.

Mer läsning

Annons