Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elins sköna besked: ”Jag startar”

Allsvenskt genrep i kväll. Då är Kif Örebros lagkapten Elin Magnusson tillbaka i startelvan för första gången i år.

Annons

Ett inhopp på två minuter plus stopptid i cupsegern mot Kvarnsveden i lördags var fotopererade Kif Örebro-veteranen Elin Magnussons första speltid sedan den allsvenska epilogen mot Eskilstuna den 19 oktober förra året.

Och i kvällens genrep hemma mot AIK, bara tio dagar före allsvenska premiären, är Elin äntligen tillbaka från start.

– Ja, jag startar och det känns jättebra. Min sjukgymnast har sagt att det är bra om jag spelar 45 minuter, sedan får vi se. Men det känns jättebra i foten, jag har inte haft några känningar alls efter lördagen. Foten känns jättebra, nu får vi hoppas att resten av kroppen hänger med. Det har gått ganska fort på slutet, det är bara två veckor sedan jag gjorde första fotbollsträningen, säger 32-åringen som nu går in på sin 17:e A-lagssäsong i Kif.

Magnusson opererades den 19 december för bland annat artros i foten, men är nu alltså återställd.

– Foten tvivlar jag inte på, nu hoppas jag att jag kan göra en bra prestation också. Det har känts bra på träningar, men det är annorlunda i matchsituationer. Det kanske tar ett litet tag att komma in i det, säger hon.

Magnusson startar på den vänsterbacksplats där hon avslutade fjolårssäsongen.

Kif saknar landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist som dragits med höftproblem de senaste veckorna och vilar inför söndagens landskamp mot Schweiz, i Eskilstuna, samt yttermittfältaren Michelle de Jongh och anfallaren Linda Hallin som är i Serbien med landslaget och spelar kval till F19-EM.

Däremot startar både målvakten Carola Söberg och innermittfältaren Hanna Folkesson, som båda är uttagna till landskampen på söndag.

– Tanken är i alla fall att jag startar, men jag har varit lite halvrisig sedan cupmatchen i lördags. Men jag kommer nog inte att spela hela matchen med tanke på landskampen, säger Hanna.

– Jag startar, men jag vet inte om jag heller kommer spela hela matchen. Det är bra om så många som möjligt får känna på det i ett genrep, säger Carola.

Kifs startelva: Carola Söberg – Susanna Lehtinen, Marina Pettersson-Engström, Sara Nordin, Elin Magnusson – Julia Spetsmark ,Hanna Folkesson, Hanne Gråhns, Ogonna Chukwudi – Sarah Michael, Sanna Talonen.

Avbytare: Maria Synnerdahl, Jennie Wecksell, Sejde Abrahamsson, Adelisa Grabus, Matilda Ståhlberg (från talangtruppen), Emelie Alfredsson (från talangtruppen), Wilma Franssila (från talangtruppen), Mimmi Paulsson-Febo (mv-res).

Mer läsning

Annons