Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nigerianska blir tre i Kif

På lördag anländer den första av Kif Örebros utländska stjärnvärvningar.
Den andra – som tar med sig två kompisar – väntar fortfarande på arbetstillstånd.
– I avtalet vi har med Sarah Michael kommer två andra nigerianskor att få visa upp sig under en vecka, säger Kifs klubbchef Nisse Jansson.

Annons

Svenska cupmästarna Kif Örebro får vänta några dagar till på att få hit nigerianska skyttedrottningen Sarah Michael, 20.

När isländska landslagsmålvakten Maria Björg Augustsdottir, 28, ansluter till klubbens miniträningsläger i Kristinehamn på lördagskvällen är Michael fortfarande kvar i Nigeria.

– Men det enda som saknas är att hennes papper ska registreras hos Migrationsverket. Så Sarah får ett arbetstillstånd. Det är ingen stor sak, hon har haft det i både Djurgården och Piteå tidigare, säger Nisse Jansson, som berättar att Kifs nya avtal gör att Michael får två medresenärer med sig till Örebro.

– Summer school betalar tjejernas resa fram och tillbaka och de kommer att vara här på ett tillfälligt visum i tre veckor. Jag kan tänka mig att de tränar med oss en vecka. Det är en bra möjlighet för de här spelarna att få visa upp sig, åka hem mer erfarna och sedan veta mer hur det fungerar nästa gång de ska till en ny utländsk klubb.

Så en spelare kan bli tre?– Nej inte just nu. Vi är jättenöjda med den trupp och organisation vi har och hur snabbt det gått att få till den. Dessutom har vi inte ekonomi till flera värvningar just nu. Men är spelarna fynd kan det vara något för framtiden, säger Nisse Jansson.

Mer läsning

Annons