Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En tung förlust för fotbollen"

Nisse Jansson, klubbchef i Kif, är sorgsen när han kommenterar Emelie Ölanders besked att lägga av.

Annons
Nisse Jansson beklagar att Emelie Ölander lägger av med fotbollen.

På torsdagskvällen meddelade Kif Örebros landslagsspelare Emelie Ölander alltså att hon lägger av med fotbollen, blott 22 år gammal.

– Om hon väljer att hålla fast vid beslutet är det väldigt synd både för oss, för henne och för fotbollen. Ja, en tung förlust för fotbollen. Men det är en känsla man har som spelare, om man inte har driften så är det svårt att motivera sig för den träningsmängd som krävs på den här nivån, säger Kifs klubbchef Nisse Jansson.

Hur bra kunde hon ha blivit?– Jag är övertygad om att hon på sikt hade slagit sig in i landslaget som defensiv mittfältare. Just i dag är konkurrensen väldigt hög på den positionen, men om några år hade hon varit där, tack vare sin höga spelförståelse och sin fina passningsteknik.

Hur ser du tillbaka på hennes år i Kif?– När vi tog hit henne kändes det riktigt rätt, men så kom hon snett in i säsongen med en skada på ett försäsongsläger i Kristinehamn. En skada som hämmat henne hela säsongen. Hon började säsongen som högerback men borta mot Djurgården gick hon över som balansspelare och var matchens lirare. Sedan blev hon kvar där. Hon är duktig som mittback, duktig som ytterback och hade blivit fantastisk som defensiv mittfältare.

Mer läsning

Annons