Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensamt nyförvärv i Kif

Kif Örebro spelar i dag sin första träningsmatch för året. Med troligen Sara Larsson som ensamt nyförvärv på planen.
– Den 5 februari varken vinner eller förlorar vi någon serie, säger nye Kif-tränaren Mikael Fahlén inför sin premiärmatch.

Annons
Sara Larsson gör matchdebut i Kif Örebro.

Den Svenska cup-vinnaren inleder året med snudd på tuffast möjliga motstånd. Linköping på bortaplan strax efter lunch i dag lördag. Och det blir utan åtminstone tre av klubbens meriterade nyförvärv.

Som NA tidigare berättat väntar Kif fortfarande på att nigerianska skyttedrottningen Sarah Michael ska få sitt arbetstillstånd godkänt av Migrationsverket. AIK-talangen Emelie Ölander besväras av en stukning i foten och isländska landslagsmålvakten Maria Björg Augustsdottir får börja på bänken.

"handlar om respekt"– När det gäller ”Maja” så handlar det om respekt mot ett nytt lag och land. Hon ska få komma in på ett bra vis först. Därför börjar Nina Fellbrandt i mål, säger Fahlén, som även tvingas undvara Sara Fröjdfeldt och Mia Narving som haft knäbekymmer.

– Sara Larsson har lite känningar efter landslagsuppdraget i Kina. Men vi tror inte att det ska vara någon fara och att Sara kommer kunna spela en del i alla fall.

Ingen ordinarie spelareHur laget formaras var på fredagen okänt.

– Vi varken vinner eller förlorar någon serie i en träningsmatch den 5 februari. Det finns inga ordinarie spelare så här års. Men nu får vi i alla fall en jättebra motståndare och jag hoppas att vi kan fortsätta att tajta till försvarsspelet och slå om fort, omkopplingar som Glenn Strömberg brukar säga (skratt).

Matchen mot Linköping börjar 13.00 på lördagen.

Mer läsning

Annons