Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett slag i ansiktet på oss"

Rickard Nilsson gjorde debut i damallsvenskan som ny Kif-tränare. Den kunde slutat roligare.
- Det blev ett tufft slag i ansiktet på oss, konstaterar han.

Annons

Tyresö var allas guldfavorit inför årets seriepremiär. Segern mot Kif Örebro stärker den bilden. Men resultatet 7-0 orsakade stor besvikelse hos gästerna.

- Det är inte acceptabelt. Vi hade ambitionen att få poäng med oss hem. Och åtminstone klara att hålla siffrorna nere mera, säger Rickard Nilsson.

Laget gick till pausvila med ”bara” underläget 2-0.

- Vi gjorde en ganska skaplig första halvlek. Vi var kompakta och Tyresö skapade inte så mycket. Deras ledning var rättvis men målen var lite slumpartade.

- När de sedan gjorde två mål direkt i öppningen av andra halvlek tog det rejält på vårt självförtroende. I andra föll vi ihop och Tyresö straffade oss obönhörligt, säger Rickard Nilsson.

Hur går ni vidare efter en sådan smäll?- Vi är en starkt grupp med många starka individer. Vi får samla ihop oss i veckan och sedan gå vidare. Det viktigaste blir att jobba med vårt självförtroende.

Mittbacken Marina Pettersson Engström har varit med om många förluster. Men ingen så svidande som den mot Tyresö.

- Jag tror aldrig jag förlorat med 7-0 på seniornivå. Det känns hemskt. När målen rullade in efter paus orkade vi inte stå emot utan de bara fyllde på med folk framåt. Vi såg nästan rädda ut, suckar hon.

Går det att skaka av sig en sådan här förlust?- Som lag måste vi göra det. Men för mig personligen kommer det att ta lång tid. Vi måste nu alla hjälpas åt att komma igen.

Mer läsning

Annons