Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkesson: "Det kommer vara jobbigt"

Säsongen tog slut innan den ens hann börja. Nu åker Hanna Folkesson hem till Umeå igen.– Det kommer vara jobbigt under en tid nu, säger Folkesson till NA.

Annons

Det var i onsdagens landskamp mot Danmark som Kif Örebros Hanna Folkesson slet av korsbandet.

– Jag skulle ta mig förbi motståndaren och det blev en liten axel mot axel-touch och nån form av närkamp. Men sen är det väl i mitt lilla fall där att jag får benet fel, berättar Folkesson.

Och du kände genast att det var illa?

– Ja. Direkt kände jag att det inte var bra. Det lät och man har hört historier om folk som dragit sina korsband. Så jag förstod direkt att det var så.

Lagom till helgen var Kifs meriterade nyförvärv tillbaka i Örebro igen och i går följde hon från läktaren sina lagkamrater i matchen mot Rosengård.

– Jag åkte hit i fredags och har varit här i helgen. Men i kväll (läs: i går) åker jag upp till Umeå till min familj. De får ta hand om mig nu i några veckor fram till operationen. De vardagliga grejerna funkar inte. Det är svårt och allt tar längre tid.

Hur mår du nu så här några dagar efteråt?– Det går upp och ner. Vissa stunder är för jävliga, men när man är här och umgås med vänner så försöker man att inte tänka allt för mycket på det. Man skrattar lite då och då. Det är skönt i alla fall.

Hon missar resten av säsongen och därmed även VM i Kanada i sommar.

– Jag har ställt in mig på att det är ett år jag är borta. Jag har ju aldrig varit med om en sån här skada och vet inte riktigt vad jag har att vänta. Men det kommer vara jobbigt under en tid nu.

Även 2013 blev blåst på att få spela ett mästerskap, då EM på hemmaplan. Precis som nu var det en knäskada som satte stopp.

– Det var det andra knät, men då var jag bara borta från EM och i två månader. Det var mer lättsamt nästan. Nu är det desto värre.

Måste kännas hemskt att missa ännu ett mästerskap?– Ja. Jag tror inte jag kan fatta det. Det känns som att det är någon som inte vill att jag ska få spela ett mästerskap.

Mer läsning

Annons