Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först på na.se: Ölander om varför hon slutar med fotboll

Nu berättar Emelie Ölander varför hon slutar spela fotboll, blott 22 år gammal.
– Plötsligt brann jag inte för det jag älskat så mycket, säger Kif-backen till NA.

Annons

På torsdagskvällen släppte Ölander själv bomben på twitter. Den landslagsmeriterade ytterbacken slutar spela fotboll. För första gången berättar hon nu varför:

– Det är en känsla som kommit mer och mer under hösten. Det går inte att bara att ta på en specifik händelse även om det är lätt att återkomma till skadan som slitit väldigt mycket mentalt, säger hon.

Kunde inte ens gå på stanDet var i slutet av januari som Kif Örebros nyförvärv från AIK skadade foten. Stukning, trodde alla.

– Men smärtan har funnits där till egentligen för bara en månad sedan. Jag klarade inte ens av att gå på stan utan att behöva sätta mig. När jag tränade kändes det som om någon stack en kniv i mig. Dessutom har jag fortfarande inte fått svar vad det handlar om och har inte hundra procent rörlighet i foten.

Heltidsstudier och radioexpertFörutom skadeproblemen, som tvingade Ölander att avstå från landskamper med det svenska U23-landslaget, har hon haft ett fullspäcklat schema under en längre tid.

– Förutom att vara allsvensk fotbollsspelare på heltid har jag studerat ekonomi på heltid och även jobbat en hel del som fotbollsexpert för Radiosporten, oftast på plats i Stockholm. Det är klart att det blivit för mycket med allt och att jag kan lära mig något av det här och utvecklas av det.

Läs hela artikeln i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons