Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fruktansvärt pinsamt"

Trots en succésäsong får inte Kristin Hammarström plats i den svenska landslagtrupp som VM-kvalar i slutet av augusti.
Det får Kif Örebros tränare Richard Holmlund att rasa.
– Fruktansvärt pinsamt. Men inte oväntat, hon fick inte ens stå mot Azerbajdzjan som väl är lika bra som Sala FF, säger han.

Annons

Kristin Hammarström har tillsammans med tvillingsystern Marie varit Kif Örebros bästa spelare den här säsongen och vann så sent som på måndagskvällen matchen i matchen mot värsta landslagkonkurrenten Sofia Lundgren. När Kif Örebro besegrade Linköping i semifinalen av Svenska cupen.

Men när förbundskaptenen Thomas Dennerby tog ut truppen som ska VM-kvalspela borta mot Tjeckien den 21 augusti och hemma mot Wales det 25 augusti fick Hammarström ingen plats.

"Jag fattar ingenting"

De två målvaktsplatserna gick i stället till Hedvig Lindahl, Göteborg, och Sofia Lundgren, Linköping.

Det får Kif Örebros tränare Richard Holmlund att se rött.

– Fruktansvärt pinsamt att Kristin inte får en plats. Allt hon har fått är 18 minuter i en träningslandskamp borta mot USA. Då fick hon hoppa in i den 72:a minuten. Vad är det för byte? Jag fattar ingenting.

"Åkt omkring som en turist"

– När Sverige sedan skulle kvala mot Azerbadzjan som väl är lika bra som Sala FF blev Kristin tillsagd att hon aldrig varit så nära som nu. Men fick inte ens chansen då. I stället har hon åkt omkring som en turist på landslagssamlingarna, säger Holmlund, som såg Dennerby och landslagets målvaktstränare på Behrn arena på måndagskvällen.

– Men de pratade bara med Linköpingsfolk. Nu orkar jag inte bry mig längre.

Med i truppen blev däremot Örebrotjejerna Lisa Dahlkvist, Göteborg, och Stina Segerström, Göteborg.

Mer läsning

Annons