Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galan för dyr för Kifs nominerade målvakt

Hon är nominerad till Årets målvakts på Fotbollsgalan. Men Kifs succémålvakt Stephanie Labbé, 28, ser ut att missa festen. – Jag skulle älska vara med. Men det är för dyrt för mig för en så kort resa, säger hon.

Annons

Hon har svarat för sin bästa säsong i karriären och varit väggen som bidragit till att Kif bara släppte in 14 mål på 20 omgångar. Det individuella priset för framgången blev en belöning med nomineringen Årets målvakt på Fotbollsgalan i Globen den 10 november.

En fest som den VM-aktuella målvakten ser ut att missa.

– Jag är inte säker hur det kommer att bli. Som det ser ut just nu stannar jag hemma i Kanada i stället. Trist eftersom jag hade älskat att vara med på galan, säger hon.

Fotbollförbundet bjuder på hotellövernattning. Men betalar inte resa till galan. Det bidrar till att Labbé inte har råd att komma.

– I mitt fall skulle det bli en för dyr resa för en så kort tid. Det handlar ju bara om en dag egentligen, säger hon.

– Vi samlas med landslaget den 10 november men de har sagt att jag kan åka om jag vill. Däremot kommer inte heller de att betala för min resa, säger hon. 

Flyg från Kanada och Edmonton till Arlanda, och tillbaka, skulle kosta Labbé närmare 10 000 svenska kronor.

– Ja, någonstans där. Mellan 8 000 kronor och 10 000 kronor. Det blir helt enkelt för dyrt, säger hon.

Kif-tränaren Rickard Nilsson, som är nominerad till Årets tränare, om att inte få Labbé med sig till Fotbollsgalan i Globen den 10 november:

– Självklart är det tråkigt att alla nominerade inte kan ta sig till galan, säger han och tillägger:

– Samtidigt har jag förståelse för att det inte går att lägga ut pengar för alla som ska ta sig dit. Det skulle bli väldigt dyrt för Fotbollförbundet och vart skulle gränsen gå? När det gäller herrlandslaget tror jag de samlas i den vevan för EM-kval och spelarna skulle ändå hem, säger Nilsson.

Läs mer om Kif Örebro i onsdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning under onsdagen.

Mer läsning

Annons