Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström väljer Göteborg

UPPDATERAD 15.00) Kif Örebros landslagsmålvakt Kristin Hammarström har bestämt sig för att spela i Kopparbergs/Göteborg nästa säsong.
- Spel i Champions league lockar med Göteborg. Det är något jag vill uppleva innan jag lägger av, säger hon till NA.

Annons

Ett muntligt avtal är klart mellan Kifs målvakt Kristin Hammarström och Göteborg.

Intresset från Göteborgsklubben stod tidigt klart efter att Kristin Hammarström stått för ännu en mycket bra säsong i allsvenskan. Med 27 insläppta mål och 115 räddningar har hon den fjärde bästa räddningsprocenten i damallsvenskan och hon har varit en av Kifs viktigaste spelare under säsongen tillsammans med tvillingssystern Marie på mittfältet.

- Vi hade naturligtvis hoppats på att behålla Kristin. Hon är en av landets två bästa målvakter. Det blir ett otroligt avbräck för oss, säger Nisse Jansson, Kif Örebros klubbchef.

- Vi har gjort allt vi kunnat för att hon skulle stanna. Kristin är en viktig del av vår verksamhet som vi vill bygga vidare på och utveckla ytterligare. Men Göteborg gör uppenbarligen en jätteansträngning för att värva henne och de har en annan ekonomi än vad vi har.

Sedan tidigare var det klart att målvakten Hedvig Lindahl lämnar Göteborg för Kristianstad. Men Kopparbergs/Göteborg, som slutade tvåa i årets allsvenska, verkar ändå storsatsa inför kommande säsong. Nyligen stod det klart att de värvat AIK:s lagkapten och landslagsspelaren Linda Sembrant till backlinjen.

I klubben finns sedan tidigare Stina Segerström, Lisa Dahlkvist och Caroline Näfver - samtliga med bakgrund i Kif Örebro.

Kristin Hammarström kan i kväll också utses till årets målvakt på Fotbollsgalan i Malmö. Hon är en av fyra nominerade kandidater till priset i damklassen. Övriga är Thora Helgadottir, Hedvig Lindahl och Sofie Lundgren. 

Mer läsning

Annons