Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmlund till attack mot domarna efter förlusten

Kif Örebro föll tungt mot Tyresö där flera domartavlor kom att fälla avgörandet. Det fick tränaren Richard Holmlund att i slutskedet se rött och bli uppvisad på läktaren.

Annons

Det är inte bara i VM-slutspelet i Sydafrika som domarnas insatser står i fokus. Även i damallsvenskan, och speciellt i måndagens match mellan Kif Örebro och Tyresö, kom domarnas prestationer att bli det stora samtalsämnet.

Kif-tränaren Richard Holmlund fick till slut nog och blev uppvisad på läktaren i slutet på matchen, och efteråt gick han till hård attack mot huvuddomaren Linn Andersson och hennes assistenter Annica Johansson och Anurak Khomsing.

– Det är så otroligt frustrerande med domare som gör misstag gång efter gång. Jag förstår inte varför vi ska behöva ha det så här, och nu är jag uppriktigt trött på det. Ska domarna hålla den här nivån är det lika bra att vi lägger ner damallsvenskan och gör något helt annat, säger han till NA.

Flera tveksamma beslut

Frågetecken kring domarnas beslut var många, särskilt när inhopparen Maria Nordbrant kom helt ren, men felaktigt blev avvinkad för offside vid ställningen 1-0 till Tyresö.

När gästerna efter det utökade till 2-0 i den 86:e minuten höll dock linjedomaren nere flaggan när Kirsten van de Ven slog in bollen i ett klart offside-läge.

Någon minut senare åkte dessutom Kif:s Kim Ekebom på en befarad hjärnskakning efter en tuff luftduell, men då blåste inte huvudomaren Linn Andersson från Stockholm.

– Horribelt. Det var en riktigt otäck smäll som Kim fick och jag förstår inte vad domaren sysslade med. Trodde hon att Kim filmade eller? undrar Holmlund irriterat.

Tyresö vann till slut matchen med 2-1 och för Kif återstår nu bortamatch mot Umeå på söndag innan det en månad långa uppehållet i damallsvenskan.

Mer läsning

Annons