Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll gör "Maja" comeback

I kväll är det äntligen dags för Kif Örebros mest otursförföljda nyförvärv att göra comeback.Isländskan Maria Björg Agustdottir spelar från start i cupkvartsfinalen mot Sunnanå.
– Jättehärligt, tycker ”Maja”.

Annons

Meriterade Maria Björg Agustdottir värvades till Kif Örebro som ersättare till flyktade landslagsmålvakten Kristin Hammarström.

Men hittills har säsongen varit ett stort mörker för den isländska keepern.

Eländet började i slutet av mars. Sju minuter in i supercupsfinalen mot Ldb Malmö fick ”Maja” Elena Sadikus dobbar i knät och fick hjälpas av planen.

En första prognos talade om att isländskan skulle vara tillbaka i spel om cirka tre veckor. Det tog betydligt längre än så.

– För det första var knäskadan värre än vad vi trodde. Och när jag sedan gjorde min första träning efter den så drog jag sönder vaden, berättar Agustdottir.

Inte heller vadskadan befarades vara så allvarlig.

– Men jag slog upp skadan vid flera tillfällen när jag försökte att komma tillbaka. Två veckor innan VM-uppehållet beslutade vi oss för att jag skulle vila i stället. De två-tre senaste veckorna har jag äntligen kunnat träna fullt ut och kroppen känns bra igen, berättar ”Maja”.

Hur har det känts att stå vid sidan så länge?– Jag brukar likna det med att jag har kunnat gå till jobbet, men inte klarat av att slå på datorn. Det har varit frustrerande. Värst var det när jag trodde att jag skulle kunna vara tillbaka veckan efter, men fick nya bakslag hela tiden. Därför var det skönt när vi bestämde oss för att ge upp och vila i stället. Det blev ett mentalt ”break” för mig.

Är du redo för att stå en tävlingsmatch?

– Absolut. Jag har inte ont någonstans i kroppen och känner mig mentalt förberedd. När man börjar bli lite äldre är det kanske det viktigaste.

Matchguide

Vad: Sunnanå–Kif Örebro, kvartsfinal i Svenska cupen.

När: I kväll, tisdag, kl 18.30.

Var: Norrvalla IP, Skellefteå.

Läget i laget: Kif Örebro satsar fullt ut på att försvara sitt guld i Svenska cupen och ställer upp med bästa tänkbara lag. En skillnad i jämförelse med segermatchen mot Dalsjö i lördags är att isländska målvakten Maria Björg Agustdottir gör comeback efter sin skada.

Håll ögonen på: Nigerianska landslagsanfallaren Perpetua Nkwocha har spelat i Sunnanå sedan 2007 och har gjort tolv allsvenska mål för klubben.

Sunnanås väg till kvartsfinalen: Sunnanå, just nu trea i norrettan, har slagit ut meriterat motstånd på väg mot kvällens kvartsfinal. Först besegrades Piteå med hela 6–2 och därefter Umeå IK med 5–4.

Nästa omgång: I semfinalerna ställs Göteborg mot Linköping medan vinnaren i kvällens match möter Tyresö.

Följ matchen: Målrapporter på na.se.

Mer läsning

Annons