Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inhopparen gavKif första segern

Landslagsbacken Sara Larsson tvingades utgå efter en halvtimme med en bristning i låret. In kom i stället Marie Ståhlberg, och tackade för förtroendet med att göra matchens enda mål mot Umeå.

Annons

Det var en historisk vinst. Kif Örebro har aldrig besegrat storlaget Umeå på Gammliavallen. Och Umeå hade vunnit sina inledande tre matcher i damallsvenskan. Kif kom till Umeå utan seger på tre försök, två oavgjorda och en förlust.

Kif inledde bra och efter elva minuter träffade Edda Gardarsdottir virket. Efter 44 minuter kom målet, av inhoppande vänsteryttern Marie Ståhlberg. Marie Hammarström fick ta klivet ned i backlinjen när Sara Larsson utgick.

För Marie Ståhlberg var det första allsvenska målet.

- Riktigt skönt och roligt att vi kunde hålla undan och vinna. Det var mitt första mål i allsvenskan, och det gjorde ju inte saken sämre.

Målet kom efter förarbete av Hanna Åberg och Sarah Michael.

- Det var lite rörigt och bollen kom ut till mig i höjd med straffpunkten. Det var bara att rulla dit den med en bredsida, säger Marie Ståhlberg.

812 åskådare fick i andra halvlek se Umeå jaga kvittering, men någon sådan kom aldrig. Maria Nordbrandt, i fjol i Kif, hade lägen men Kif och målvakten Nina Fellbrandt höll undan med ett par riktigt fina räddningar.

- Viktigt att vi kunde hålla undan hela vägen. Det har vi inte gjort tidigare. Nu är det bara att ånga på, säger Ståhlberg.

Edda Gardarsdottir blev också skadad. Isländskan nickade ihop med Marina Pettersson i slutminuterna, och fördes till lasarett med befarat brott på näsbenet.

- Det kan bli en dyrköpt seger om både Sara och Edda blir borta framöver, konstaterar tränaren Mikael Fahlén.

Klicka på länken intill för att komma till förbundets direktstatistik.

Mer läsning

Annons