Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Känns som att jag är tillbaka på ruta ett igen"

Kif Örebros Sara Fröjdfeldt åkte i lördagens match mot AIK på en ny knäskada. Men ledbandet, som först befarades vara helt av, är bara uttänjt. Ändå talar mycket för att säsongen är över.
– Det känns skittråkigt, säger Sara Fröjdfeldt.

Annons

Efter att ha kämpat sig tillbaka från fjolårssäsongens korsbandskada drabbades Sara Fröjdfeldt av en ny knäskada mot AIK.

15 minuter in på andra halvlek fastnade hon med vänsterbenet i konstgräset och första prognosen talade om ett avslitet ledband. Efter ett besök hos läkaren Ulf Nordström konstaterades dock att ledbandet bara är uttänjt, samt att korsbandet i samma knä har släppt lite.

Nu väntar rehabilitering i sommar – och en eventuell ny operation i augusti.

– Jag får försöka träna upp knäet under sommaren. Blir det inte bra kommer jag att opereras igen och då tar det minst sex månader att komma tillbaka. Förutom ledbandet så har problemet med korsbandet uppstått på grund av att det är nervtrådar som håller tillbaka det, och det känns skumt att spela om inte korsbandet sitter fast, säger Sara, som inte kan bestämma sig för om beskedet är positivt eller negativt.

– Det kunde varit värre, men samtidigt känns det som att jag är tillbaka på ruta ett. Det känns skittråkigt och jag räknar inte med att kunna spela mer i år. Om det skulle bli så är det en ren bonus.

Mer läsning

Annons