Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif åkte på första förlusten

Efter en succéstart på damallsvenskan kom Kif Örebro ner på jorden. Göteborg, med tre före detta Kif-spelare i laget, vann med 2-0 på Behrn arena.

Annons

501 åskådare fick se hel del bekanta ansikten återvända till Behrn arena. Tvillingarna Marie och Kristin Hammarström samt Stina Segerström ingick i Göteborgs startelva. 

Marie var vänster yttermittfältare och hade ett skott utanför innan hon byttes ut i 77:e minuten. Kristin hade en ganska lugn dag i målet och Stina Segerström svarade för en stabil insats i mittförsvaret.

Debutant i måletKif, som saknade avstängda Lucie Martinkova och skadade Sarah Michael, kom till spel med en debutant i målet. Ordinerie målvakten Stephanie Labbé hade känning av en öm axel och valde att vila. Istället vaktades målet av Lina Domberg. Lina fick släppa två skott förbi sig. först Marlene Sjöbergs 0-1 i den 13:e minuten och sedan Jodie Taylor 0-2 i den 62:a. Båda målskotten touchade för övrigt Kifs landslagsback Marina Pettersson Engström.

- Kif var minst lika bra som Göteborg i första halvlek men vägde lite för lätt i straffområdet. I andra halvleken orkade inte Kif och efter 0-2 gick luften ur, säger NA:s utsände David Hellsing samtidigt som åskan mullrar i bakgrunden.

Säsongsdebut för SaraFörra landslagsstjärnan Sara Larsson gjorde säsongsdebut då hon hoppade in i stället för Hélen Eke i den 77:e minuten.

Trots att Kif tvingades inkassera säsongens första förlust, i den sjunde omgången, är laget fortfarande en poäng före Göteborg i den allsvenska tabellen.

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning i morgon.   

Klicka här för att se statistik från matchen på svenskfotboll.

Mer läsning

Annons