Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif föll – efter självmål

Kif Örebro föll med 4–2 mot Malmö, som nu bara är en poäng från att säkra SM-guldet. Avgörande blev ett självmål från Sara Larsson.

Annons

Manon Melis satte an tonen med 1–0 redan i sjätte minuten. Då såg det ut att bli en lång kväll på Malmö IP för Kif Örebro mot SM-guldjagande Ldb Malmö.

Men gästerna jobbade sig in i matchen – och hade ettmålsunderläget med sig till paus efter en svettig straffräddning av Stephanie Labbé.

Strax efter pausen dök dock Kathleen Radtke in mellan Kifs mittbackar på en snabb omställning och satte 2–0. Och i 63:e blev Kifförsvaret upprullat i en ny omställning, där Ramona Bachmann satte bollen i mål bakom en överspelad Labbé.

Sarah Michael svarade med ett kanonskott, på ett tillslag rätt upp i krysset efter en felpassning från Malmöförsvaret, mindre än minuten senare.

Ett snöpligt självmål, där alla slutade spela efter en straffsituation och Sara Larsson var sist på bollen, gav 4–1. Men Elin Magnusson knoppade in en ny reducering på en välplacerad frispark från Marina Pettersson Engström. 4–2. Det blev också slutresultatet i en välspelad toppmatch där Kif trots allt föll med hedern i behåll.

Med två omgångar kvar behöver Malmö bara en poäng för att säkra guldet – medan Örebro, som har Linköping hemma och Vittsjö borta kvar i två sista omgångarna, alltjämt är en poäng bakom Göteborg i kampen om en SM-medalj.

Så var matchen: Klicka här för att följa matchen (via svenskfotboll.se).

Mer läsning

Annons