Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif föll mot allsvensk kollega

Kif Örebro förlorade öppningsmatchen av träningsturneringen Norrporten cup.
Allsvenska kollegan Piteå avgjorde med två minuter kvar, 3–2.

Annons

Kif-tränaren Rickard Nilsson summerade öppningsmatchen i Sundsvall så här på fredagskvällen:

– Första halvlek var ett ställningskrig där Pieå gjorde 1–0 på hörna efter en tilltrasslad situation. I andra halvlek spelade vi bra och hämtade upp underläge två gånger. Därför känns det surt och jättetråkigt att vi förlorade den här matchen.

Narving målskyttUnga mittbacken Moa Narving kvitterade till 1–1 på nick, efter Marie Hammarströms hörna. En snabbspolning framåt i matchen kvitterade sedan Sanna Talonen med en klack intill första stolpen. Återigen framspelad av Hammarström och med en kvart kvar av matchen som varade i två gånger 35 minuter.

Tidig match på lördagen– Talonen hade även ett skott i ribban och ner på mållinjen i slutet när vi gick för seger. Sarah Michael hade också ett bra läge. Men i stället stack Piteå emellan med en halvkontring när bara två minuter återstod av matchen, säger Rickard Nilsson.

Förlusten innebär att Kif Örebro spelar redan klockan 11.00 på lördagen mot arrangörsklubben Sundsvall, normalt hemmahörande i division 1 Norra.

– Vi får ta med oss att vi gjorde en bra andra halvlek, även om det aldrig är roligt att förlora eller släppa in tre mål, säger Kifs tränare.

Kanadensiska målvakten Stephanie Labbé vaktade Kifs mål mot Piteå.

Mer läsning

Annons