Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif-förvärv missar premiären

Kif Örebros nyförvärv Emelie Ölander skadade foten i januari.
Nu pekar det mesta på att hon missar större delen av vårsäsongen.
– Det är toksurt, säger hon.

Annons
Marie Hammarström och Emelie Ölander.

Det var under ett träningsläger i Kristinehamn i januari som olyckan var framme. När hon skulle täcka ett skott fick hon all vikt på ena foten och vred till den. Först trodde Kif och Emelie att det handlade om en vanlig stukning.

Men det drog ut på tiden. Häromdagen åkte hon till Sofiahemmet i Stockholm för att undersöka foten. Och i går kom beskedet:

– Det handlar om en fotledsskada som måste behandlas. Under de kommande två veckorna kommer jag att ha en aircast-sko. Sen blir det rehab. Enligt läkarna kan jag nog vara matchredo i slutet av april eller i början av maj, säger 21-åringen.

Emelie Ölander värvades från AIK i november men kommer nu att missa premiären – och har hon riktig otur kan hon även missa de fem-sex första omgångarna av damallsvenskan.

– Jag var nyligen tvungen att tacka nej till landslagsspel också. Men det är bara att bita ihop. Det hör till att man blir skadad som fotbollsspelare, säger försvararen.

Under tiden ska Emelie Ölander träna på.

– Jag får hålla igång på andra sätt. Cykla och simma. Och hålla i gång överkroppen och rygg, säger hon.

Kif Örebros tränare Mikael Fahlén, som just nu befinner sig på tränarkonferens i Portugal, blir överraskad när han nås av beskedet.

– Borta så länge? Det var otroligt tråkigt att höra. Det var ju ingen stor smäll och att det skulle bli så allvarligt trodde jag inte.

– Nu blir hon ju borta nästan hela vårsäsongen och det är ju inte bra eftersom det är viktig spelare som kan bli riktigt bra, säger Fahlén.

Mer läsning

Annons