Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif laddar kallt - som Kallur

Kif Örebro får en ny stor utmaning i semifinalen av Svenska cupen: Linköping som vann dubbeln förra säsongen.
Men Kif tar lottningen kallt – genom att precis som systrarna Kallur återhämta sig i istunnor.
– Tjejerna har gått på tandköttet, säger Kif-tränaren Richard Holmlund.

Annons
Kif Örebro återhämtar sig inför cupsemin i tunnor fyllda med is. Precis samma sätt som friidrottssystrarna Sanna och jenny Kallur.

Kif Örebro chockade allsvenska seriesuveränen Malmö i onsdagens kvartsfinal av svenska cupen. Marie Ståhlberg hann bara vara på planen i tio minuter när hon väggade sig igenom och prickade in avgörande 1–0 i slutminuterna. Malmös första förlust för året var ett faktum.

– En otroligt stark insats. Vi visar mer och mer att vi kan slå topplagen. Nu fick vi Linköping i semin och det känns också stimulerande. Ska vi gå hela vägen måste vi ändå slå de bästa, säger Holmlund, vars lag i de två senaste matcherna spelat oavgjort borta mot Göteborg i allsvenskan och nu senast skickade Malmö ur cupen.

Och samtidigt befunnit sig i ett tajt spelschema som slitit hårt på allsvenskans kanske inte bredaste trupp.

– Tjejerna har gått på tandköttet emellanåt. Men det har kämpat på fantastiskt bra och vi har dessutom haft bra hjälp av våra medicinare. Tagit det lugnt och återhämtat oss mellan matcherna och bland annat använt istunnor.

Har ni kunnat använda istunnor på bortamatcherna också?

– Nej, utan vi har ett soptunnor i omklädningrummet på Behrn som vi fyller med is från Max. Jag har läst mycket om den typen av återhämtning som är rätt vanlig i England och USA.

Vad skulle en seger i Svenska cupen innebära?

– På damsidan finns det ingen plats ut i Europa att vinna. Däremot tror jag att prischecken är på 100 000 kronor och dessutom får vi spela Supercupfinalen. Det ska bli oerhört kul att få spela hemma på Behrn arena mot förra säsongens svenska mästare och cupmästare. Jag blir inte förvånad om Linköping värvar några spelare under sommaren också.

Preliminärt speldatum är den 7 augusti – men det ser redan nu ut att bli en omöjlighet. Orsaken är att ÖSK spelar hemma samma eftermiddag mot Malmö.

– Vi har som förhoppning att kunna spela den 9 augusti i stället, säger Richard Holmlund.

I den andra semifinalen möts Djurgården och Hammarby i ett Stockholmderby.

Mer läsning

Annons