Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif Örebro i superskräll

Kif Örebro chockade allsvenska seriesuveränen Malmö i Svenska cupen. Och tog klubbens kanske tyngsta seger någonsin.
Marie Ståhlberg ordnade matchens enda mål med bara fyra minuter kvar.

Annons

Kif Örebro är sensationellt i semifinal av Svenska cupen. Örebrolaget stod för omgångens bomb när man besegrade allsvenska tabellettan Malmö på bortagräs på onsdagen.

Malmö, som har tio vinster och en oavgjord i allsvenskan och som ställde över tre ordinarie spelare, slogs tillbaka med 1–0 efter ett sent mål av Marie Ståhlberg. Då hade hemmalaget hunnit med att pricka ribban.

– Örebro skapade nästan ingenting men spelade taktiskt bra och vann på det. Vi får säga grattis till dem och hoppas att de vinner cupen nu när vi är utslagna, säger förra Kif-spelaren Pavlina Scasna, som skadad följde matchen från läktaren.

– Det var en rätt trist match. Vi var riktigt slutkörda efter ett intensivt spelande och nu senast lång resa hem från Umeå. Det brukar bli så här i bland, att en dag går allt bara fel. Och den dagen var nu, säger tjeckiskan som fick se sitt lag förlora för första gången den här säsongen.

Med bara fyra minuter kvar kom gästernas chockmål. 21-åriga Marie Ståhlberg, som dagen innan blev målskytt i division 3 med Kif Örebro Duff, visade att hon kan göra mål på högsta nivå.

– Ett snygg mål men inte roligt för oss. Vi hade en boll i ribban strax före och då blev det här målet extra tungt, säger Pavlina Scasna.

Semifinalerna kommer att spelas den 7 augusti och lottas under torsdagen.

Mer läsning

Annons