Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif Örebro nederlagstippat av tränarna

I helgen sparkar damallsvenskan i gång igen, och får man tro omröstningarna på upptaktsträffen så kommer mycket vara sig likt från i fjol.

Annons
De damallsvenska tränarna 2015.

Det regerande mästarlaget Rosengård är klar favorit att ta hem titeln även i år. 70,2 procent av de närvarande spelarna, tränarna och journalisterna tippar Malmö-laget som seriesegrare.

Linköping ser enligt förhandstipsen ut att vara den enda möjliga utmanaren, med 14,9 procent av rösterna.

Fjolårstvåan Kif Örebro fick "bara" 4,3 procent.

- Man säger ju att man vill bli bättre än tidigare, och det skulle ju vara att vinna då. Nu är det kanske lite orealistiskt om man ser till det resultatet där inne (på omröstningen). Men man behöver kanske inte alltid vara så realistisk, säger Örebro-tränaren Rickard Nilsson.

De flesta tror att Anja Mittag blir skyttedrottning – igen. 21,7 procent tror på att Rosengårdanfallaren gör flest mål.

Mittag vann skytteligan på 21 mål i fjol, precis som säsongen 2012. Mittags lagkamrat Ramona Bachmann fick 19,6 procent, och Göteborg FC:s Manon Melis 17,4 procent. Enda svenska spelare på topplistan över potentiella skyttedrottningar är Umeås Jenny Hjohlman med 6,5 procent av rösterna. (TT)

Läs mycket mer från den damallsvenska upptaktsträffen i onsdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning i morgon bitti!

Mer läsning

Annons