Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif Örebros elitlicens i fara

Kif Örebros ekonomi svajar – igen.Klubben måste lämna in kompletterande uppgifter för att få elitlicens inför nästa säsong.

Annons

Kif Örebro har haft ekonomiska problem i flera år. 2012 var krisen akut – klubben var nära konkurs men räddades i sista stund.

För ett år sedan lämnade Kif Örebro in en handlingsplan till svenska fotbollförbundet på grund av att klubben redovisat ett negativt eget kapital i slutet av 2013. Klubben fick planen godkänd och ordföranden Charlotta Nordenberg var nöjd.

- Bara positivt att de vill se hur vi tänker, och att de med sitt godkännande anser att vi har en hållbar strategi för att klara 2014, sa hon till NA.

Men nu kräver förbundet Kif på nya uppgifter. Trots en godkänd handlingsplan, och sportslig succé med en andraplats i damallsvenskan, redovisade Kif ett negativt eget kapital även 2014. Därför måste Kif nu upprätta ett periodiserat bokslut som 31 augusti ska visa minst noll kronor i eget kapital. Kif måste även skicka med en likviditetsplan "som visar att man kommer att klara sina betalningar under återstoden av året".

Det offentliggjorde förbundet under måndagen.

- Ett kriterium för att få licens för spel i högstaserierna är att man uppfyller de ekonomiska kraven. Det är viktigt att redovisa positivt eget kapital, eller åtminstone noll. Det har inte Kif Örebro gjort och då inträffar att de måste göra vissa kompletteringar, säger licensnämndens ordförande Richard Johnsson till NA.

Om Kif visar negativa siffror 31 augusti kan följden bli tvångsnedlyttning inför nästa år.

- Kan man inte uppfylla kraven får man inte licens för att spela i serien, säger Johnsson.

Bokslutet ska vara licensnämnden tillhanda senast 1 oktober. Men beslutet om elitlicens för nästa säsong dröjer.

- Vi kommer att offentliggöra alla besked när serier och kval är avslutade, säger Richard Johnsson.

NA har sökt Kif Örebros ordförande Charlotta Nordenberg.

Mer läsning

Annons