Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif-stjärna drabbad av mystiska bröstsmärtor

Kif Örebros isländska stjärna Olina Vidarsdottir har drabbats av mystiska bröstsmärtor.
Läkarna kan inte svara vad det beror på.
– Jag kan ha ont i två-tre dagar efter jag ansträngt mig, berättar hon.

Annons
Olina Vidarsdottir.

Problemen började i januari. Olina kände ett tryck över hela bröstet efter hon hade tränat. Men hon bet ihop och körde på. Men problemen fortsatte. För ungefär två veckor sedan hängde hon med det isländska landslaget till Algarve cup i Portugal. Hon spelade två matcher från start och hoppade in i de två andra. Men hon kände direkt av bröstproblemen under turneringen.

Och smärtan satt i när hon kom hem från turneringen för några dagar sen. Därför var hon tvungen att avstå matchen mot Strömmen i dag.

– Det blir något slags tryck i bröstet. Och jag känner både smärta och irritation. Sen kan jag ha ont två-tre dagar efter att jag har ansträngt mig.Men läkarna kan inte ge något svar i dagsläget.

– Lungor och hjärta är helt normala. Men just nu ska jag bara vila och ta det lugnt. Olina Vidarsdottir kommer att besöka sjukhuset framöver för att göra fler tester för att få klarhet i frågan.

– Men min plan är att vara 100 procent frisk tills att ligan startar, säger hon.

Annars gjorde Island en strålande turnering i Algarve och slutade mycket överraskande tvåa efter att ha förlorat finalmatchen mot USA med 2–4.

– Vi spelade fantastisk fotboll och vann över Sverige, Danmark och Kina. Det var några av våra bästa landskamper nånsin, säger Olina Vidarsdottir.

Mer läsning

Annons