Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif-stjärna klar för fortsättning

(UPPDATERAD) Nigerianska stjärnan Sarah Michael fortsätter i Kif Örebro. Nu ska hon sättas i språkkurs för att bli ännu bättre.

Annons

Under sin första säsong i Kif Örebro noterade Sarah Michael i år sju mål och sex målgivande passningar. Nu ska den nigerianska anfallaren bli ännu bättre – genom svensklektioner.

– Det är bevisat att spelare som kan kommunicera med varandra spelar bättre tillsammans och den här säsongen har vi saknat en bra språklig kommunikation med Sarah. Nu har vi hittat en jättebra lösning för det, säger Nisse Jansson.

Michael kommer att få en personlig lärare som enligt Jansson både ska undervisa henne i svenska språket och i kulturella och sociala aspekter av livet i Sverige.

– Dels vill vi ge henne ett språk att använda på fotbollsplanen, dels en väg att skaffa ett socialt nätverk i Sverige. Egentligen skulle hon börjat sin svenskundervisning redan när hon kom hit, men då var det så mycket annat för henne att sätta sig in i. Nu har vi byggt upp ett förtroende och det är dags att ta nästa steg, säger Nisse och fortsätter:

Kommer att växa på planen– När Sarah med tillrop kan börja styra spelet, och inte längre bara behöver använda sig av kroppsspråk, kommer hon att växa på planen och tillföra ännu mer.

Totalt har Kif nu klart med sex spelare inför 2012. Hur stor truppen ska bli är ännu inte klart.

– Från början diskuterade vi att minska från 20 spelare till 18 i A-truppen, men nu när farmarlagsavtalet verkar försvinna kanske vi utökar truppen i stället. Vad som händer i den farmarlagsfrågan blir väldigt avgörande för truppens storlek, säger Nisse.

Något som ska lösas inom kort är också målvaktssituationen – ska Kif satsa på Maria Björg-Agustdottir eller Valerie Henderson?

– Vi för diskussioner med båda och utesluter inte att det blir en fortsättning med Valerie. Vi är nöjda med det hon gjort under sitt tvåmånaderslån.

Nästa vecka kommer klubben att bjuda in ett antal spelare till provträning och internmatch. Då kan också de första nyförvärven bli klara.

Kontraktsläget i Kif Örebro

Klara för 2012: Sarah Michael, Elin Magnusson, Marina Pettersson-Engström, Sara Larsson, Moa Narving, Marie Hammarström (har ännu inte skrivit på kontraktet men är muntligt överens).

Spelare med utgående kontrakt: Maria Björg-Agustdottir, Susanne Lehtinen, Kim Ekebom-Arodin, Sara Fröjdfeldt, Sanna Talonen, Hanna Ågren, Edda Gardarsdottir, Jennie Wecksell, Emelia Erixon, Silvia Erkisi, Olina Vidarsdottir, Marie Ståhlberg, Nina Fellbrandt, Valerie Henderson (inlånad från Philadelphia Independence).

Lämnar: Emelie Ölander, slutar.

Mer läsning

Annons