Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif värvar VM-spelare

Säsongen är precis färdigspelad. Då gör Kif Örebro klart med första värvningen inför nästa år. Umeås Ogonna Chukwudi har skrivit på.

Annons
Ogonna Chukwudi i aktion mot Tyresö.

25-åriga Ogonna Chukwudi, som har spelat två VM-slutspel (2007 och 2011), har de senaste tre säsongerna spelat för Umeå i allsvenskan där hon har varit så gott som ordinarie. 2011 startade hon 15 matcher, i fjol blev det 20 matcher från start och i år har Chukwudi startat samtliga matcher för Umeå som i sista omgången passerade Kif i tabellen och därmed blev femma i allsvenksan.

Chukwudi inledde målskyttet i 3–1-segern mot Kristianstad, och gjorde därmed totalt tre mål i årets allsvenska. Lika många blev det i fjol och 2011 blev det två.

Nästa år spelar hon alltså med Kif.

– Hon kan tillföra mycket med sin snabbhet och styrka en mot en, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

För ytterligare detaljer om övergången hänvisar Kif Örebro till Johan Walter och Emma Gabrielsson i fotbollsutskottet. NA har sökt Walter och Gabrielsson utan resultat.

Nilsson hoppas kunna behålla stommen av det lag som kom sexa i allsvenskan i år.

– Vi vill få kvar stommen. Förhoppningsvis kan vi förstärka och ta ett steg till. Men det är ju inte jag som slantar upp pengarna, säger Nilsson med ett skratt.

Ogonna Chukwudi är alltså första spelaren som förstärker Kif och ska hjälpa laget att ta ett steg till.

Mer läsning

Annons