Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kifs ändringar inför matchen mot jumbon

0–4 mot Umeå och 2–10 mot Tyresö. Där har ni senaste resultat för Sunnanå, som möter Kif Örebro i dag. Men Kif vägrar underskatta motståndaren.

Annons

I årets ovanligt jämna damallsvenska, rent statistiskt jämnare än herrditon hittills, är Sunnanå laget som sticker ut – negativt. Som fortfarande inte tagit en seger – och som två senaste matcherna förlorat med totalt 2–14.

Men det är ändå inte lätt att åka till Norrvalla IP i Skellefteå, enligt Kif Örebro-tränaren Rickard Nilsson som klockan 14 i eftermiddag äntrar planen.

– Sunnanå är verkligen inget dåligt lag. Mot Tyresö , ett av Europas bästa lag, hade de 2–3 tills de åkte på en frilägesutvisning i 42:a minuten. Tittar man i truppen har de Perpetua Nkwocha, som blivit vald till Afrikas bästa spelare fyra gånger, på topp. En svensk (Julia Spetsmark) och en finsk landslagsspelare (Annika Kukkonen) på mittfältet och nigeriansk landslagsmittback (Helene Ukaonu). Dessutom är det ett tufft läge att möta dem nu, de är som ett sårat lejon efter att ha förlorat så stort, säger han.

Varför har det inte gått bättre för dem, då?– Jag har set deras matcher mot Vittsjö, Linköping och Mallbacken, och de har spelat jämnt mot allihop. Kanske är de lite överoffensiva. De kommer från division 1 där de var ett topplag, och kanske spelar de fortfarande lite för mycket som ett topplag med stort offensivt fokus. Men det finns stora kvaliteter. För oss gäller det att täta och hålla ihop laget defensivt, då tror jag vi kan straffa dem kollektivt.

Kif saknar alltjämt anfallsstjärnan Sarah Michael (fot) och mittfältstalangen Linda Hallin (knä), och landslagsmittbacken Sara Larsson är fortfarande inte redo för 90 minuter. Dessutom finns frågetecken för Lucie Martínková, som var avstängd senast och nu har känning i baksidan av ena låret. Men hon är med till Skellefteå, och håller låret kommer hon ta klivet upp från sin mittfältsposition och spela på topp, bredvid Sanna Talonen.

– Om Lucie känner att hon inte kan spela tar vi in Adelisa Grabus på topp istället, säger Nilsson.

I målet är Stephanie Labbé tillbaka. Känner fortfarande av den axelskada som gjorde att hon missade matchen mot Göteborg förra helgen, men har den nu under kontroll och är redo för spel.

Kif tränade på Behrn arena 7.00 på fredagsmorgonen och satt sig sedan i bussen de 88 milen norrut för säsongens tredje långresa. Efter Umeå och Piteå bockas nu också Skellefteå av, och sedan är det bara förhållandevis korta resor kvar.

– Men vi ser inte de långa resorna som något negativt, det tillåter vi inte. Vi ser det som en utmaning istället, har en positiv hållning. Ingen tillåter sig att ta fram det jobbiga eller tråkiga, istället visar vi hela tiden positiva attityder till resorna. Jag tror det är nyckeln till att göra något bra av det, snarare än att hitta på saker hit och dit. Även om vi kanske kör någon frågesport på bussen och så, säger Nilsson.

Kifs preliminägra startelva: Stephanie Labbé – Susanna Lehtinen, Maria Synnerdahl, Marina Pettersson-Engström, Marie-Éve Nault – Ellen Karlsson, Irena Martínková, Elin Magnusson, Hélen Eke – Sanna Talonen, Lucie Martínková.

Avbytare: Sara Larsson, Jennie Wecksell, Lejla Basic, Adelisa Grabus, Lina Domberg (mv-res).

Saknas: Linda Hallin (knä, borta resten av säsongen), Sarah Michael (fotskada).

Mer läsning

Annons