Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kifs första seger för säsongen

Överraskande underläge 1-0 i halvtid. Men Kif Örebro vände mot Mallbacken och tog säsongens första seger.

Annons

Det var ett stukat Kif Örebro med bara två poäng på tre matcher och dessutom med stjärnan Lisa Dahlkvist på skadelistan.

Och laget blev än mer stukat efter en dålig första halvlek på Behrn arena där Mallbacken gjorde halvlekens enda mål genom Mimmi Larsson som vände bort Sara Nordin och rullade in ledningsmålet.

– Vår första halvlek saknar det mesta man kan kräva av oss. Vi saknar tempo, kvalitet och tar inte löpningar som vi ska och förvarar inte boxen heller. Då vinner man inga matcher, säger Elin Magnusson till TV4 Sport.

Spelmässigt var heller inte andra halvlek någon höjdare ur Kif-synvinkel. Men laget visade hjärta och moral genom att vända till seger. Först var det just Elin Magnusson som nickade in en frispark från Marina Pettersson-Engström där målvakten Jennifer Falk hamnade på mellanhand och bollen gick som en båge över henne och in i mål.

Och med dryga kvarten kvar att spela vräktes Sara Michael omkull i straffområdet. Sanna Talonen klev fram till straffpunkten och prickade högra krysset vackert. 2-1 och det blev slutresultatet. Kifs första seger i damallsvenskan.

– Vi går in och krigar för varandra och vinner en riktig skitmatch. Nästan de skönaste matcherna man kan vinna, säger Magnusson.

520 åskådare hade letat sig till Behrn arena i regnrusket.

Klicka här för att se statistik från matchen!

Mer läsning

Annons