Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kifs mardröm – ny korsbandsskada

Hanna Folkesson skadade korsbandet redan innan säsongsstart.Nu har Jennie Wecksell gjort detsamma.– Väldigt jobbigt, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Annons

Hanna Folkesson drog av korsbandet i våras. Under sommaruppehållet var olyckan framme igen – för Jennie Wecksell, 23.

– Det är väldigt jobbigt. Främst för henne, men också för laget, säger Kif Örebros tränare Rickard Nilsson.

Mittfältaren missade hela 2012 års säsong på grund av just en korsbandsskada.

– Nu har det andra knäet tagit stryk, och det gör att det känns ännu tyngre.

Kif, nia i damallsvenskan med sex poäng efter sju omgångar, kommer nu att leta efter en ersättare.

– Det är klart att vi kommer att försöka att hitta någon. Truppen är tunn, men det måste vara inom vår budgetram. Vi måste vara noggranna med vad vi gör ekonomiskt, och kommer att behöva hjälp med finansieringen.

En glädjande nyhet för fjolårets silvermedaljör är att 17-åriga mittfältstalangen Freja Olofsson, som tillhört och spelat för ÖSK Söder men tränat med Kif parallellt, ansluter. Backen Maria Synnerdahl, 24, återvänder till elitettan-klubben Lidköping.

– ÖSK Söder har verkligen agerat som ett riktigt föredöme i den här situationen. Vi har haft bra kontakt, jag och Niclas (Collgård, som tränar ÖSK reds. anm) under våren. Marias kontrakt gick ut efter säsongen. Någon utlåning var aldrig aktuell.

Kif startar om seriespelet den 9 juli, torsdag, hemma mot Kopparberg/Göteborg. På söndag, 28 juni, drabbar laget samman med bottenkonkurrenten Hammarby på Zinkensdamms IP i en träningsmatch. Det kommer även att bli ett möte med Karlslunds P99-lag.

– Vi har mycket bra att ta med oss ifrån våren, och samtidigt har vi mycket att jobba med. Egentligen gjorde vi bara en riktigt dålig match, tycker jag, och det var mot Hammarby. Därför är det skönt att vi får en chans att revanschera oss nu, säger Rickard Nilsson.

I Stockholm kommer varken Carola Söberg eller Lisa Dahlkvist att komma till spel. Duon, som var med och representerade Sverige i VM, är komplediga.

Mer läsning

Annons