Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiftränaren: Vi sitter lugnt i båten"

Toppkonkurrenterna värvar och värvar. Men Kif Örebro känner ingen panik.

Annons
Kifs tränare Rickard Nilsson.

Damallsvenskan har uppehåll och det återstår någon vecka till innan det är dags för höstsäsongen att dra igång. För Kif Örebros del återstår nio matcher och laget har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför jakten på en Champions League-plats.

Inför höstavslutningen ligger Kif på en andra plats, på samma poäng som serieledaren FC Rosengård, som dock har en match mindre spelad. Ned till trean Göteborg har Kif sex poäng och till fyran Linköping är det ytterliggare tre poäng. Med andra ord ser det ljust ut för närkingarna. Men toppkonkurenterna rustar inför den dramatiska hösten i allsvenskan.

Bland annat har tabellfemman Eskilstuna United förstärkt med den amerikanska mittfältaren/anfallaren Kim DeCesare och den svenska landslagsmittfältaren Malin Diaz från konkursboet Tyresö. Linköping har förstärkt med två portugisiskor och Göteborg har fått tillbaka Lisa Ek från FC Rosengård. Och den stora övergångsbomben i svensk damfotboll kom under måndagen, då serieledaren Rosengård presenterade brasilianskan Marta, till sin redan starka trupp.

Toppkonkurrenterna rustar - men vad händer i Kif Örebro?

- Vi har inte de ekonomiska musklerna att förstärka laget, men givetvis håller vi koll på marknaden. Annars så sitter vi lugnt i båten. Vi har fått ihop truppen väldigt bra och har fått vara skadefria. Sedan så behöver det inte vara en fördel att värva nya spelare. Det kan slå emot ett redan inkört lag, säger Kif Örebros tränare Rikard Nilsson från en telefonlina i Turkiet.

Med tanke på vilka värvningar de andra toppkonkurrenterna har gjort borde de andra lagen komma före Kif Örebro.

- Tittar du på vilka namn som har värvats och vilken uppmärksamhet de andra lagen får i media, så borde vi inte ha en chans. Ta Eskilstuna till exempel, ser du deras lag så kanske det inte bara går att säga att de är nykomlingar. En femteplats med den truppen är ingen succé. För vår del är det bara att köra på, säger Rikard Nilsson bestämt.

Kiftränaren kommer hem senare i veckan från sin semester i Turkiet. På måndag är den korta semestern över för Kif och laget är i full träning igen. Den 2 augusti väntar Eksjöhus Cup med matcher mot Skyllberg och IFK Kumla. Ett par dagar senare, den 5 augusti, väntar möte borta mot Skogshall i Svenska cupens andra omgång.

Den 13 augusti väntar allvaret i allsvenskan igen då Kif möter Umeå på bortaplan.

Mer läsning

Annons