Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Kommunen satsar 500 000 kronor extra på Kif

Klart för Champions league – nu får Kif Örebro 500 000 kronor av Örebro kommun för att klara satsningen.

Annons
Kommunfullmäktiges ordförande Agneta Blom (S).

Det var vid tisdagseftermiddagens kommunstyrelsemöte, årets sista, som Örebro kommun beslutade att satsa 500 000 kronor extra ur 2014 års budget på att stödja Kif Örebro i klubbens Champions league-satsning.

– Det var en väldigt enig kommunstyrelse som tog det här beslutet. Vi tycker att det är så viktigt för Örebro kommun att kunna marknadsföra kommunen i och med den här resan ut i Europa, säger vice ordförande Lennart Bondeson (KD).

Vad säger du till andra klubbar som också vill ha extra pengar?

– Att det är viktigt att komma ihåg att se det här som marknadsföring. Det är inga andra klubbar som kommit till Champions league. Jämför i stället med Svenska Kammarorkestern som vi ger ett stort stöd för att de ska kunna spela även utomlands och därmed marknadsföra Örebro.

Kif har tidigare fått stort stöd av Örebro kommun. När klubben två år i rad hamnade i ekonomisk knipa gav kommunen villkorade lån på en miljon kronor sommaren 2011 och 1,3 miljoner sommaren 2012. Pengar som inte betalats tillbaka.

– Det var ett särskilt läge då, och med tanke på att vi i början av 2000-talet hade gett stöd till ÖSK kände vi att vi inte kunde säga nej till Kif. Det där kan alltid värderas, om det var rätt eller fel, men det är viktigt att säga att det vi beslutade i dag inte är det vi gjort tidigare. Det här är kopplat till Champions league-spelet och väl investerade pengar som kommer ge ett stort mervärde, säger Bondeson.

Kommunens satsning är villkorad med att Kif samtidigt måste hitta en miljon kronor i nya sponsorpengar. Kommunen ställer Örebrokompaniet till förfogande i jakten på nya sponsorer.

I onsdagens papperstidning, som går att köpa som e-tidning nedan, kan du läsa om Kif Örebros reaktion på kommunens glädjebesked.

Mer läsning

Annons