Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa utbytt när Sverige vann VM-genrepet

Sverige vände till seger i VM-genrepet. Men Kif Örebros Lisa Dahlkvist gick ut vid underläge i paus.

Annons
Lisa Dahlkvist jagar Nederländernas Anouk Dekker.

Lisa Dahlkvist återvände till Kif Örebro inför årets säsong, men har fått nästan hela våren spoilerad på grund av en höftskada. 

Efter att ha rehabat i över en månad och sedan spelat mot Piteå – i såväl allsvenskan som svenska cupen – missade Dahlkvist återigen en dryg månads spel, och gjorde comeback mot Eskilstuna United i den sista matchen innan uppehållet. Då slog hon till med ett drömmål, innan återkomsten tog slut efter 45 minuter då Örebrotjejen byttes ut.

Trots sina skadeproblem, så togs Dahlkvist ut i den svenska truppen till VM i Kanada under juni månad. Hon belönades för sina insatser av förbundskapten, tillika före detta Kif-tränaren, Pia Sundhage. 28-åringen gavs förtroendet att starta i genrepet mot Holland på innermittfältet ihop med Caroline Seger.

I halvtid fick Dahlkvist lämna plats till förmån för Linda Sembrandt, i svenskt 1–0-underläge. En säkerhetsåtgärd, enligt förbundsledningen. Med Dahlkvist på bänken vände Sverige sedan till 2–1-seger efter mål av Lotta Schelin och Kosovare Asllani. Avslutningen av matchen blev dock utdragen. Ett åskoväder gjorde nämligen att de avslutande 30 minuterna spelades färdigt först efter ett 40 minuter långt uppehåll.

Mer läsning

Annons