Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisas stöd till Sundhage efter missen

Lisa Dahlkvist har analyserat VM.Och tycker att Pia Sundhage ska sitta kvar som förbundskapten.- Jag har inte tappat något förtroende för henne, säger Kif Örebros stjärnspelare.

Annons

VM-slutspelet i Kanada avslutades natten till måndag, svensk tid, med USA:s finalseger över Japan.

Men för det svenska landslaget tog turneringen slut betydligt tidigare.

Tyskland vann åttondelsfinalen med 4-1 – och Kif Örebros Lisa Dahlkvist fick i stället åka hem och följa resten av turneringen på tv.

- Jag har sett de flesta matcherna. När vi precis kom hem var det svårt att sova så då stannade jag uppe på nätterna. Roligt att titta, men samtidigt jobbigt, säger den 28-åriga innermittfältaren.

Sverige gjorde fem mål på fyra matcher, men tre av dessa i öppningsmatchen mot Nigeria, och fick framför allt kritik för anfallsspelet. Lisa Dahlkvist håller med om att det var offensiven som fallerade.

- Vi hade inte särskilt många lägen sammanlagt i matcherna. Man måste komma till avslut för att göra mål. I och för sig hade vi bra statistik sett till chanserna vi fick, men det kändes som att det saknades för mycket framåt, säger hon.

Är det ett misslyckande att ni åkte ut i åttondelsfinal?

- Ja, det får man ändå säga. Förväntningarna var mycket högre och när man då åker så pass tidigt blir man besviken. Men om man ser till vilka vi åkte ut mot och hur vägen framåt såg ut så får man mer perspektiv på det.

Ska Pia Sundhage vara kvar som förbundskapten?

- Ja, det tycker jag. Jag har inte tappat förtroendet för henne bara för det här VM:et. Hon har kontrakt och de tycker jag att hon ska fullfölja, om hon själv vill det.

Lisa kom till VM efter en vår som höftskadad men spelade ändå 237 minuter i turneringen. Hon byttes ut i premiären mot Nigeria men fick 90 minuter i de avslutande gruppspelsmötena med USA och Australien.

- Det var en bonus bara att komma med. Jag är jätteglad att jag kunde spela så mycket som jag fick göra, säger hon.

Kif startar om damallsvenskan på torsdag med hemmamatch mot Göteborg.

Mer läsning

Annons