Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marina: "Ligger i vassen och smyger"

Samtidigt som Marina Pettersson-Engström representerade Kif Örebro på upptaktsträffen tränade Damlandslaget på Tele2 arena.– Klart jag hellre hade varit där, säger den 27-årige backen.

Annons

Hon har tre landskamper på meritlistan och var uttagen i truppen som träningsspelade på Behrn arena mot Tyskland i höstas. Men hittills under 2015 har Marina Pettersson-Engström fått befinna sig utanför truppen.

I går när upptaktsträffen hade lunchpaus passade hon på att kolla in Damlandslagets träning.

– Det är kul att vara här och höra på vad folk säger på upptaktsträffen, även om folk inte säger för mycket. Men det är klart jag hellre hade varit där, säger Marina och syftar på landslaget.

Faktum är att det inte alls var långt borta att hon hade fått vara det.

– Jag fick ett reservbrev till de här landskamperna, berättar hon.

Känns det som att du ligger på gränsen att ta en landslagsplats?– Jag ligger väl i vassen nånstans och smyger. Man är väl bland de 25-26-27 bästa och jag måste därför höja mig lite till för att bli uttagen, säger Marina och fortsätter:

– Klart jag har känt att jag genom mina internationella erfarenhet ligger några snäpp högre och att vi i Kif, inklusive jag själv, hade en bra säsong förra året.

Om du nu är reserv, kanske du hade grejerna med dig?

– Haha, nej. Det hade jag inte.

Det stundar ett VM i sommar. Men Marinas tankar är i stället på klubblaget.

– Mitt fokus kan inte ligga på landslaget nu utan det ligger i stället på seriestarten, poängterar hon.

En seriestart som spelas på söndag. Hemma mot guldfavoriten Rosengård.

– Premiären är närmare än man fattat själv och det ska bli jättekul. Det är verkligen en spännande match direkt.

Kan ni vinna? – Ja, vi kan vinna, men då gäller det att vara hundraprocentig. Alla måste vara det och först och främst vinna sin match i matchen. Vi måste vinna duellspelet och inte gå bort oss för då vet vi att de kan rulla upp oss. Vi vet att de har ett spel där de söker upp motståndarna och vi måste vara kalla och förhoppningsvis etablera spel på deras planhalva. Det blir lite svårare, men det är klart vi tror på det och vi vet att vi kan prestera bra.

Mer läsning

Annons