Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mitt viktigaste mål i karriären"

Cupsemifinalen mellan Kif Örebro och Linköping var tre minuter från straffläggning. Då klev Marie Hammarström fram och sköt hemmalaget till cupfinal med ett riktigt drömmål.
– Mitt viktigaste mål i karriären, jublar Hammarström efter succén.

Annons

Kif Örebros största match i historien kom att utveckla sig till en riktigt dramatisk föreställning. Vid ställningen 1–1 efter full tid väntade förlängning där avgörandet kom i den 117:e minuten.

Inhopparen Hanna Ågren slog då en fin crossboll ut till Sanna Talonen på högerkanten. Finländskan tog emot bollen, hittade Elin Magnusson i mitten som i sin tur la tillbaka till framstormande Marie Hammarström. Kif-mittfälten tvekade inte utan klippte till strax utanför straffområdet, rakt upp i Linköping-målvakten Sofia Lundgrens vänstra kryss.

Ett mål som skickar Kif till cupfinal borta mot Djurgården den 30 oktober - klubbens största framgång någonsin i historien.

– Jag tänkte först dra till direkt, men då är det så lätt att bollen går över. Så jag valde att ta emot den och fick på en bra träff. Otroligt skön känsla när den satt. Mitt viktigaste mål i karriären, säger matchhjälten Marie Hammarström.

Läs allt om Kif Örebros cupsuccé i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons