Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson hyllar försvaret

Sarah Michael gjorde drömmålet som fick Tyresö i gungning.
Men tränare Rickard Nilsson hyllar också sitt lags kollektiva försvarsspel efter 1–1 mot guldfavoriten.

Annons

De senaste mötena mellan Kif Örebro och Tyresö har inneburit en kassaskåpssäker seger för de sistnämnda. Totalt 12–0 på förra säsongens två möten och 3–0 när lagen möttes i våras.

Onsdagens möte på Behrn arena blev någonting helt annat.

– Jag har jobbat stenhårt med laget för att vi skulle tro på det här. Och det gjorde vi verkligen, säger tränaren Richard Nilsson och fortsätter:

– När vi är så nära som vi var att vinna så är det lite blandade känslor. Men det viktigaste är att laget gör en fantastisk prestation.

Sarah Michaels kanonskott i den 76:e minuten innebar 1–0. Lisa Dahlkvist kvitterade visserligen knappa tio minuter senare men det rådde ingen tvekan om att Kif Örebro var de som gladde sig mest över det oavgjorda resultatet.

– Det är skandal för Tyresös del. Men vi gjorde en bra träningsmatch mot dem på vårsäsongen. Och seriematchen därborta var ganska bra även om vi förlorade med 3–0. Skillnaden nu var att vi trodde på det.

Nyckeln till segern var försvarsspelet som fortsätter att vara Kif Örebros starkaste vapen 2013.

– Första halvleken var näst intill perfekt försvarsmässigt. De har inte ett avslut. Och det lägger också grunden till anfallsspelet. Allt börjar med försvarsspelet. Vi hittar luckor bakom deras mittfält när vi vinner bollen, säger Rickard Nilsson som ändå inte kan undgå att hylla Sarah Michael efter drömmålet.

– Det var grymt. Vet att hon har en bössa och hon kan alltid skjuta. Men det där kunde man inte se framför sig direkt, säger Rickard Nilsson.

Mer läsning

Annons