Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: "Inte tillräckligt bra"

Andra förlusten på en vecka. Rickard Nilsson har en del att fundera över under VM-uppehållet.

Annons

Kif Örebro har endast tagit en vinst i allsvenskan den här säsongen, och den andra får vänta ytterligare. Inför landslagsuppehållet har laget spelat ihop sex poäng och befinner sig på en niondeplats i tabellen.

- Det är tungt. Men det är bara att försöka landa någonstans i det här. Vi gör en bra match, men inte tillräckligt bra för att vinna. Vi måste göra mål, säger huvudtränare Rickard Nilsson.

Örebrolaget hade grepp om matchen i stora drag, men efter Eskilstunas andra mål lyckades man inte riktigt komma igen och kvittera en gång till. Bortalagets målvakt Emelie Lundberg storspelade och släppte inte in fler mål efter Lisa Dahlkvists kanon.

- Vi hade bra press och spelade fram anfall på anfall i första halvtimmen under andra halvlek, men vi tappade den pressen under sista kvarten.

Vad kunde ni gjort bättre?

- Framför allt kunde vi försvarat bättre vid de två målen vi släppte in. Man kan chansa lite, men vi får inte fuska för mycket i defensiven.

- Men det är mycket detaljer som inte stämmer också. Det ligger nog mycket trötthet bakom det som gör att det inte vill sig i slutet.

Vad gör ni under landslagsuppehållet?

- Vi tränar den här veckan och nästa innan vi är lite lediga. Det gäller bara att hålla ihop och köra på. Det finns ingenting annat.

Kif Örebros nästa allsvenska match spelas mot Göteborg FC på Behrn Arena den 9:e juli. Innan dess är en träningsmatch mot Hammarby IF schemalagd till den 27:e juni.

Mycket mer om matchen mellan Kif och Eskilstuna kan du läsa i fredagens NA, papperstidningen, som även går att köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons