Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provspelaren: "Får räkna med tid på bänken"

Hon har tränat med Kif Örebro i tre veckor. Nu hoppas Hanne Gråhns, 22, att övergången blir ett faktum.

Annons

Kif Örebro har redan värvat landslagsspelarna Lisa Dahlkvist, Carola Söberg och Hanna Folkesson.

Nu kan Hanne Gråhns snart läggas till listan av nyförvärv inför den damallsvenska säsongen som i höst ska toppas med Champions league-spel.

Hanne – vem då? Jo, en 22-årig högerback och högermittfältare som gått på fotbollsgymnasie i Norrköping, fått en ettårig sejour i allsvenska Linköping förstörd av skador (totalt bara två allsvenska inhopp) och därefter spelat tre säsonger i näst högsta serien med Norrköping (2012) och Kvarnsveden (2013 och 2014). Nu har hon provtränat med Kif under tre veckor, och på lördagen gjorde hon sitt andra inhopp i säsongens andra träningsmatch, 1–1-matchen mot Hammarby.

Själv var hon inte särskilt nöjd med spelet efteråt.

– Det gick inte jättebra i dag. Jag har inte riktigt kommit in Kifs speltänk än, i vissa situationer kände jag mig osäker och hamnade på mellis. Jag har mer att ge än så här.

Gråhns byte av Lisa Dahlkvist i paus, men tog platsen ute till höger (Michelle de Jongh, som enligt tränare Rickard Nilsson var Kifs stora utropstecken i matchen, klev in på Dahlkvists innermittfältsposition).

– Får jag välja själv spelar jag hellre på mittfältet än i backlinjen, men det funkar på båda positionerna, säger Gråhns.

Och det är kanske framför allt på högerbacksplatsen Kif behöver en backup efter att Marie-Ève Nault lämnat. Lagkaptenen Elin Magnusson är ett alternativ där, men ännu inte tillbaka efter sin fotskada. Jennie Wecksell spelade 90 minuter på positionen under lördagen.

– Vi har lite tunt på backsidan och Hanne skulle absolut kunna vara ett alternativ där, men även som yttermittfältare, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Vill du se mer av henne, eller handlar det mer om att klubbarna ska komma överens för att övergången ska bli verklighet?

– Hanne har gjort bra ifrån sig på träningar och gjorde ett helt okej inhopp i dag. Får jag bestämma blir hon kvar hos oss, men det finns förstås saker som måste lösas.

Hanne själv tar gärna chansen, karriärens andra, till allsvenskt spel.

– Jag får nog räkna med en hel del tid på bänken första året om jag går till Kif, men jag tror ändå att jag vill testa. Än så länge har jag bara positivt att säga om klubben, säger hon.

Fortsätter du att träna med Kif nästa vecka?

– Ja, det tror jag. Jag har i varje fall inte hört något annat.

Den 28 mars möts just Kif och Kvarnsveden i svenska cupen.

Mer läsning

Annons