Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosengård mästare – hjälper Kif

FC Rosengård är svenska mästare. Guldet säkrades genom 3–2-segern borta mot Göteborg på torsdagen – ett resultat som hjälper Kif Örebro i kampen om andraplatsen.

Annons

De var redan mästare i praktiken – men nu är det klart även i teorin.

För trots en chockstart, 0–1 i baken efter tre minuter, och sent underläge, 1–2 med kvarten kvar, lyckades FC Rosengård vända och vinna och säkra SM-guldet borta mot Göteborg. Och det var superstjärnorna som visade vägen. Anja Mittag satte 1–1-kvitteringen och den avgörande 3–2-bollen, Marta 2–2-kvitteringen.

Resultatet innebär att Kif Örebro, som teoretiskt hade en chans på guldet ända till i kväll, nu är borta ur den striden – men är ändå positivt för klubben i den mer realistiska kampen om andraplatsen som ger Champions league-spel.

Göteborg gör nämligen upp med Kif och Linköping om andraplatsen, och nu är alla lagen kvar på 33 poäng – men Kif har en match mindre spelad och har dessutom Göteborg kvar att möta. Torsdagens resultat innebär att oavgjort nu räcker för Kif i den matchen, om laget vinner sina tre övriga matcher mot Eskilstuna och bottenlagen AIK och Jitex.

AIK-matchen är Kifs närmsta uppgift. Den spelas på bortaplan på lördag.

Mer läsning

Annons