Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segerström: "Tänker inte på landslaget"

Tillbaka i landslagstruppen i april, men petad i senaste uttagningen. Nu fokuserar inte örebroaren Stina Segerström på landslaget.

Annons
Stina Segerström här till vänster i duell med Kif Örebros Adelisa Grabus.

Inför VM 2011 slet Stina Segerström av hälsenan. Det medförde i ett jobbigt fjolår för örebroprodukten.

– Jag hade ett tungt fjolår där jag kom tillbaka från skadan och kämpade för att komma till OS och blev reserv. Men det var inte särskilt kul och nu fokuserar jag inte på landslaget.

Du har inte landslaget som mål?– Nej, jag tänker inte på landslaget. Nu fokuserar jag på Göteborg och trivs jättebra med det, sedan får vi se. Det får bli som det blir.

Trots allt blev Stina Segerström uttagen till landslagstruppen som mötte Island i april. Och dörren är inte stängd.

– Det stundar ett EM på hemmaplan i sommar. Det stänger man inte dörren för.

I går var hon tillbaka i sin hemort och på Behrn arena och mötte Kif Örebro som hon lämnade för fem år sedan. Och hon fick vända tillbaka till Örebro med en seger i bagaget. Säsongens blott andra trepoängare. Däremot hela fem oavgjorda matcher.

– Vi kommer från en tung period självförtroendemässigt så det här var jätteskönt. Vi har haft liknande matcher där det stått och vägt när vi spelat oavgjort. Nu hade vi äntligen stolpe in, säger Stina som passade på att berömma Kif.

– Det var ett bättre Kif än det vi mötte förra året. De gjorde en jättebra match.

Vad skiljer Kif från förra året?– Det jag känner som har förändrats mest är inställningen, hjärtat och självförtroendet hos spelarna. Förra året tror jag inte de kände sig särskilt bra. Det handlar om att tro på sig själva och nu är det ett lag som jobbar för varandra, säger Stina.

Mer läsning

Annons