Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju nya klara för Kif Örebro

Från tre spelare i truppen – till tio. Här är de sju spelarna som förlängt med succélaget Kif Örebro inför 2014.

Annons

Sju spelare, varav sex spelat landslagsfotboll under 2013, har senaste tiden skrivit på nya ettårskontrakt med Kif.

Det handlar om mittbackarna Marina Pettersson-Engström och Maria Synnerdahl, mittfältaren Elin Magnusson, högerbacken Susanna Lehtinen, anfallaren Sanna Talonen, yttermittfältaren Adelisa Grabus och reservmålvakten Lina Domberg.

Pettersson-Engström har spelat med svenska A-landslaget och Magnusson var med i EM-truppen som tog brons på hemmaplan, Lehtinen och Talonen är ordinarie i det finska landslaget, Synnerdahl har spelat med Sveriges U23-landslag och Grabus tog EM-silver med svenska F17-landslaget.

– Det känns jättebra att ha så många spelare klara. Vi ligger betydligt bättre till än förra säsongen vid den här tiden, säger Johan Walter i Kifs fotbollsutskott.

Sedan tidigare har Kif anfallaren Sarah Michael, mittfältaren Michelle de Jongh och nyförvärvet Ogonna Chukwudi under kontrakt inför allsvenska säsongen 2014.

Klubben för just nu diskussioner med samtliga de andra spelarna i 2013 års trupp, däribland tongivande spelare som tvillingarna Lucie och Irena Martíntková, målvakten Stehpanie Labbé, vänsterbacken Marie-Ève Nault.

– Vi jobbar jättemycket med de spelarna just nu, det handlar om så gott som daglig kontakt. Vi tittar också på andra alternativ, och förhoppningen är att kunna ha en bredare trupp 2014, säger Walter.

Mer läsning

Annons