Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningen på plats igen

Frakturen är inte helt läkt, men Kif Örebros finska landslagsforward spelar fotboll igen.
Igår var Sanna Talonen tillbaka på Behrn arena.

Annons
Sanna Talonen.

– Jätteskönt att vara här igen, jag är väldigt motiverad att komma igång nu, säger hon.

Trots att hon missade de fem sista matcherna förra säsongen, slutade hon i topp av Kif Örebros interna skytteliga på åtta mål, ett mer än Maria Nordbrandt.

Nu är Sanna Talonen på plats i Örebro igen och hoppas vara i full matchform till serien startar.

Det var i bortamötet med Piteå den 27 september förra året som Sanna ådrog sig en fraktur i knäleden. Hon har rehabtränat hemma i Finland under uppehållet, och i går kunde hon nästan gå för fullt när Kif Örebro startade försäsongen på ett snöigt Behrn arena.

– Jag får spela 45 minuter, inte mer så det passade bra med kort träning i dag, säger Talonen och sträcker fram benet för att visa var problemet sitter.

– Jag kan inte skjuta ordentligt än. Skenbenet går emot när jag pendlar med benet och då känner jag av frakturen, men det är inget farligt, förklarar hon.

Det ska ta ett drygt halvår för frakturen att läka, men Sanna Talonen ska ändå kunna träna fotboll under tiden.

– Jag kommer att köra rehab-träning med styrka och balans utöver fotbollsträningen och hoppas vara tillbaka för fullt i februari, men det är mer en gissning, jag har inte fått något definitivt datum, säger hon.

Hon kom tillbaka till Sverige i söndags, men till skillnad från tränare Holmlund – som lämnade Seychellernas hetta för isiga Sverige – är hon inte chockad av kylan.

– Det är samma sak i Finland, kanske ännu lite kallare faktiskt. Men i min lägenhet här var det inte många grader när jag kom hit. Jag frös hela första natten.

På måndagens träning var det lager på lager av kläder samt mössa och vantar som gällde, men Sanna verkade inte påverkas.

– Jag är bara så glad att vara här igen. Att få träffa alla och komma igång med träningen känns otroligt skönt.

Truppläget i Kif Örebro

Skador:Sara Fröjdfeldt rehabtränar efter korsbandsoperationen i september förra året. Sara Fogelqvist har fått klartecken att börja träna igen efter sin knäskada. Edda Gardarsdottir fick en smäll på knät i samband med Islands senaste landslagsläger och rehabtränade i går.

Saknas:

Kristin Hammarström har fått extra semester eftersom hon var var med till EM, och sedan jobbade med svininfluensa-vaccineringen när övriga hade träningsledigt. Återkommer i veckan.

På gränsen till A-truppen:

Kif Duff-spelarna Gabriella Bager, flicklandslagsmeriterade Moa Narving och Maria Jakobsson kommer att träna en del med A-laget. Så även Glanshammars Jennie Wecksell.

Mer läsning

Annons