Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen skadad inför guldjakten

I kväll går Kif Örebro in i SM-guldjakten – men får klara sig utan skyttekungen Sarah Michael från start. En fotskada tvingar henne att börja på bänken borta mot Umeå.

Annons

Det är en ledbandsskada i ena foten som stoppar Sarah Michael från startelvan i kvällens för Kif Örebro extremt viktiga bortamatch mot Umeå.

– Ett inre ledband i ena foten strular. Hon får svår smärta när hon träffar bollen eller får en spark. Det är inget som är av i foten, men man kan inte tåla hur mycket smärta som helst innan spelet påverkas. Det är dag till dag hur illa det är, men vi tror att hon kommer kunna göra ett inhopp, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Det var på träningen inför matchen mot Linköping, närmast före sommaruppehållet, som Sarah Michael åkte på skadan.

Då kunde den 24-åriga anfallaren ändå spela 83 minuter, och göra det matchvinnande målet i 2–0-segern, men efteråt satt nigerianskan på avbytarbänken och grinade illa av smärta när hon lindade upp den hårt tejpade foten.

– Johan (Svensson, assisterande tränare i Kif) och Örebro rehabcentrum har jobbat hårt med foten, men det är ändå svårt att säga hur länge det kommer att sitta i, säger Nilsson.

Michael vann Kifs interna skytteliga i fjol och var femma i hela allsvenskans med sina tolv mål trots att hon bara spelade 17 av 22 matcher. I år har hon gjort sex mål, fjärde flest av alla spelare i serien, på nio matcher. I Kif toppar hon inte bara interna skytteligan utan också assistligan, med tre målgivande passningar.

Men i kvällens match får i stället Sanna Talonen, som gjort fem mål, starta bredvid Julia Spetsmark, som gjort tio matcher under sin debutsäsong i Kif men fortfarande inte spräckt målnollan.

I övrigt matcher Kif en oförändrad startelva både jämfört med senaste allsvenska matchen för en dryg månad sedan och med cupmatchen mot Skoghall förra onsdagen.

Trots att mittbacken Maria Synnerdahl är tillbaka från sin muskelskada i höften får alltså ordinarie vänsterbacken Marie-Ève Nault fortsätta bredvid Marina Pettersson-Engström i mittförsvaret, med Elin Magnusson till vänster.

– Synnerdahl har bara varit fräsch tre-fyra träningspass, men hon är med i truppen, säger Nilsson.

Ny på bänken är också målvakten Mimmi Paulsson-Febo, örebroaren som värvats hem från Sirius efter att Lina Domberg lämnat för att studera i USA.

Vid seger mot Umeå i kväll kopplar Kif Örebro greppet om en Champions league-plats. Laget är då sex poäng före tabelltrean Göteborg i den kampen, och bara tre poäng bakom serieledande FC Rosengård i guldstriden inför seriefinalen på Behrn arena i nästa omgång, tisdagen den 26 augusti.

Läs om Kif Örebros chans att tangera den damallsvenska rekordnollan i kväll – och mycket mer inför matchen – i onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons