Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stannar i Kif och åter i blågult

Marie Hammarström förlänger sitt kontrakt med Kif Örebro. 
Dessutom är hon uttagen i den landslagstrupp som ska till La Manga i mitten av januari.

Annons
Marie Hammarström förblir lagkompis med Sara Larsson.

På onsdagen gick Kif ut med att Marie Hammarström förlängt sitt kontrakt med två år. Själv säger hon så här till NA:

– Det blir jättespännande. Jag ska åka runt till sponsorer och stämma av så samarbetet fungerar, att de får det som de blir lovade. Och säkert jaga nya sponsorer också. Skönt att slippa jobba på kvällarna.

Hon kommer där med att vara tjänstledig från sitt lärarjobb på Thoren business school.

Kontraktet är på 1 + 1 år och enligt uppgifter till NA drog även Göteborg i 29-åriga Hammarström, som har tvillingsystern Kristin i Göteborgs mål.

Flera länsspelare i landslaget

Under onsdagen kom ytterligare ett besked. Marie är tillbaka i landslaget. 

När Sverige avslutade landskampsåret 2011 med matcher mot USA (1-1) och Kanada (1-2-förlust) i slutet av november fanns inte Hammarström med. Skadorna, som störde under hösten, stoppade då.

Men när Sverige inleder OS-året 2012 med ett läger i spanska La Manga den 13-18 januari, med landskamp mot Norge den 17:e, är Kif-mittfältaren tillbaka i den blågula munderingen igen.

I truppen finns även lagkamraten Marina Pettersson-Engström, som debuterade i ovan nämnda landskamp mot Kanada. Dessutom även Maries tvillingsyster Kristin Hammarström, Kopparbergs/Göteborg FC, Lisa Dahlkvist, Tyresö FF, och Annica Svensson, Tyresö FF, som tidigare har spelat i bland annat Rävåsen.

Marie välkomnad- Det är skönt att få säga välkommen till Marie igen och likaså att vi har med oss Caroline Seger och Charlotte Rohlin igen. Dessutom har vi med oss en del av de spelare som debuterade under hösten. Nu får de ytterligare en chans att visa upp sig, säger Ann-Helén och syftar på Emma Berglund, Marina Pettersson-Engström och Susanne Moberg, säger ssisterande förbundskapten Ann-Helén Grahm till svenskfotboll.se.

Värt att notera är att inte Kif-backen Sara Larsson finns med. Saknas gör också exempelvis Josefine Öqvist och Sofia Lundgren.

- Vi har lämnat några spelare hemma av olika skäl, spelare som kan behöva den här tiden för att komma igång och anpassa sin träning hemmavid, säger Ann-Helén Grahm.

Mer läsning

Annons