Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort tv-intresse för Kif

Kif Örebro är hetare än någonsin. I varje fall om man ska tro tv-bolagen – som direktsänder säsongens två sista matcher från Behrn arena.

Annons

– Jag tror aldrig det har hänt förut, säger klubbchefen Nisse Jansson.

Nej, faktum är att det bara tv-sänts damfotboll en gång tidigare från Kif Örebros hemmamatcher på Behrn arena: När redan klara mästarna Linköping i sista omgången 2009 skulle defilera och ta emot Kronprinsessan Victorias Pokal sände TV4 Sport. Men, nu syns Kif på tv igen. Både dagens hemmamatch mot Umeå och säsongens sista hemmamatch, mot Tyresö den 9 oktober, visas på TV4 Sport.

– Jättekul, det är inte dåligt när man till och med får tv hit. Vi kanske borde plocka fram champagne, säger klubbchefen Nisse Jansson och skrattar.

Anledning till intresset är förstås att Kif i allra högsta grad är indraget i allsvenskans toppstrid. Upp till serieledande Malmö är avståndet förvisso i princip ointagliga sju poäng, men till en Champions league-plats skiljer bara fyra poäng och upp till medaljplats bara två med fyra matcher kvar att spela.

Uppehåll

– Det är klart vi går in för Champions league. Vi har fortfarande i princip allt i egna händer och tänker inte ändra på någon målsättning i det här skedet, säger tränaren Mikael Fahlén.

Kif kommer närmast från ett två veckor långt uppehåll och dessförinnan från en vecka med bara en poäng på två matcher mot motståndare som ligger efter Kif i tabellen. Nu väntar Umeå, som ligger ett pinnhål högre upp.

– Men faktum är att vi haft mer problem med de mindre bra lagen, och i våras slog vi Umeå. Vi går för tre poäng nu också.

– Men vi måste ändå vara ödmjuka och konstatera att det var första gången någonsin Kif slog Umeå, och att det kommer att bli en svår match.

NA.se

NA rapporterar matchen live på na.se/sport

Mer läsning

Annons